Dünya

Takipçilerini 60 milyon dolar dolandıran ünlü Youtuber tutuklandı

27 Ekim 2024 12:50

T24 Dış Haberler

Tayland'lı ünlü YouTuber Natthamon 'Nutty' Khongchak, 6 binden fazla kişiyi yaklaşık 60 milyon dolar dolandırdıktan sonra yakalandı.

Kendini döviz yatırım uzmanı olarak tanıtan ve yüzde 35 getiri vaat eden Khongchak, 2022'de planın ortaya çıkmasıyla kaçtı.

İki yıl Endonezya'da saklanan YouTuber, pasaport başvurusunda ulusal marşı söyleyemeyince yakayı ele verdi. Mağdurlar arasında üniversite parası biriktiren bir kişinin de bulunduğu ifade edildi. 

En parlak döneminde 800 bin takipçisi olan Khongchak, sosyal medyada lüks yaşamını sergileyen videolar paylaşarak insanların güvenini kazanmıştı. 

Dolandırıcılık planı 2022'nin Nisan ayında ortaya çıktı. Yatırımcılar vadedilen getirileri alamadıklarını bildirmeye başladı. Bunun üzerine Khongchak, Instagram'dan yaptığı paylaşımda "yatırımda hata yaptığını ve tüm parayı kaybettiğini" açıkladı.

Khongchak, sekreteri ile birlikte önce Malezya'ya, ardından tekneyle ıssız bir Endonezya adasına kaçtı. İki yıl sonra Endonezya pasaportu almak isterken aksanından şüphelenen görevliler, ulusal marş testinde başarısız olunca gerçek kimliğini tespit etti.