Dünya

Tahıl krizinde çözüme doğru: BM Genel Sekreteri, Ukrayna heyeti ve Rusya Savunma Bakanı imza töreni için İstanbul'a geldi

Rusya'nın Ukrayna'nın güney limanlarını işgal etmesinin ardından yaklaşık 25 ton tahılın ülkede mahsur kaldığı belirtiliyor

22 Temmuz 2022 14:09

T24 Dış Haberler

Ukrayna'da Rusya'nın işgali nedeniyle mahsur kalan tahılın çıkarılmasına yönelik varılan anlaşmanın Türkiye'nin ev sahipliğindeki imza törenine katılacak Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Ukrayna heyeti ve Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, İstanbul'a ulaştı. 

Dolmabahçe Sarayı'nda 16.30'da yapılacak törende Ukrayna tahılının dünyanın geri kalanına ulaşabilmesinin önünü açması beklenen anlaşmayı Türkiye ve BM'nin yanı sıra Ukrayna ve Rusya'dan da heyetler imzalayacak

Birleşmiş Milletler, Genel Sekreter Guterres'in İstanbul'a ulaştığını, Twitter'dan bir paylaşımla duyurdu. 

AFP'nin aktardığı habere göre, Ukrayna heyeti de Dolmabahçe'de gerçekleşecek imza tören için İstanbul'a ulaştı. 

Ukrayna’dan yapılan açıklamada, Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov başkanlığındaki heyetin İstanbul’a ulaştığı açıklandı.

TIKLAYIN - Kiev: Ukrayna, Rusya ile bir anlaşma imzalamayacak; Türkiye ve BM'ye karşı yükümlülük altına giriyoruz

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov da, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun Tahıl Sevkiyatı Anlaşması'nı imzalamak üzere Türkiye'ye ulaştığını açıkladı.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu

Çavuşoğlu ve Guterres bir araya geldi

Dolmabahçe'de Tahıl Sevkiyatı Anlaşması'nın imzalanacağı tören öncesinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres bir araya geldi.

BM heyeti ile Genel Sekreteri Antonio Guterres, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

Ukrayna, tahıl görüşmeleri için Türkiye’ye gelen Ukrayna heyetinin BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’le İstanbul’da yaptığı görüşmeden fotoğraf paylaştı.

Ukrayna Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres

Anlaşmaların imzalanacağı tören öncesinde Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu bir görüşme gerçekleştirdi.

Sergey Şoygu-Hulusi Akar

Rusya'nın Ukrayna'nın güney limanlarını işgal etmesinin ardından yaklaşık 25 ton tahılın ülkede mahsur kaldığı belirtiliyor.