Gündem

Taha Duymaz'ın abisi, fenomenin hesabından paylaştı: Anılarını elimizden geldiğince yaşatacağız

Sosyal medya fenomeni Taha Duymaz'ın abisi Emre Duymaz, fenomenin Instagram hesabından bir paylaşımda bulunarak, "Sosyal medya hesapları elimizde aktif kalacak" dedi

28 Şubat 2023 16:49

Maraş merkezli depremlerde enkaz altında hayatını kaybeden sosyal medya fenomeni Taha Duymaz'ın Instagram hesabından bir açıklama yayınlandı. Açıklamayı yapan Taha Duymaz'ın ağabeyi Emre Duymaz fenomeni linçleyenlere tepki gösterdi.

Özel hayatı ve görüntüsü hakkında zorbalığa uğrayan Taha Duymaz bir videosunda ''Artık gerçekten çok sıkıldım. Beni bir salar mısınız? Ben ailesine bakmaya çalışan küçük bir gencim. Hiçbirinize bir zararım yok. Lütfen sizden rica ediyorum beni bir salın. Gerçekten çok kötüyüm'' ifadelerini kullanmıştı.

''Taha'nın sosyal medya hesapları elimizde aktif kalacak''

Açıklamada yer alan ifadeler şöyle: 

"Ben Emre, Taha'nın abisiyim. Bildiğiniz gibi Taha, Melek, Umut, halam ve eniştemi kaybettik. Bizim için çok zor bir durum. Ailemiz bir anda 5 kişi eksildi. Gerçekten bu durumu yaşamayan bilemez ilk günden kardeşlerimi çıkarana kadar oradaydık. Hatay'da gördüklerimiz çok kötüydü. İnsanlar çok zor durumdaydı. Çoğu insanın belki de yaşayacakları güzel hayatlar hayalleri vardı. O gün hepsi enkazın altında kaldı hayatımızda ömür boyu kalacak. Taha kardeşimin anılarını elimizden geldiğince yaşatacağız. Sosyal medya hesapları elimizde aktif kalacak.

Sosyal medyaya ilk tanıştığından bu duruma kadar yemediği hakaret küfür kalmadı, yokluktan gelme bir çocuktu, fenomen oldu olay oldu, vefat etti yine olay oldu. Sırf prim için enkaz altında kalan bu çocuktan prim kasanlar oldu. Bu kötü insanların bu kadar alçalacağını bilmiyorduk. Ateş düştüğü yeri yakar gerçekten çok doğru bir sözmüş. Çünkü insanlık dışı davranışlar. Bu çocuk bu durumda bile size hakkını helal eder biliyorum ama benim diyeceğim ben herkesi Allah'a havale ediyorum. Herkes yaşattığını yaşayacak bir gün keşke buradan bu paylaşımı yapmasaydım bu olanlar olmasaydı diyorum ama kaderde hayatta bunu da görecektik. Allah'ım hepimize sabır versin. Kaybettiklerimize rahmet eylesin. Rabbim şehitlik makamına kabul etsin."

''CZN Burak zor durumda kalan kim varsa yardımcı oldu''

CZN Burak lakabıyla tanınan fenomen Muhammed Burak Özdemir'e de seslenen Emre Duymaz, "Czn Burak abi hakkında konuşmak istiyorum. Depremin ilk gününden bana ulaşmaya çalıştı ama şebeke sorunu vardı. Zar zor CZN Burak abiye ulaşabildim. Olanları öğrendikten sonra hemen Hatay'a, memleketine yardım için koşuşturdu. Hatay'a ulaştığında karşılaştığı durum gerçekten çok kötüydü. Herkes çok zor durumda, kime nasıl yardım ederiz diye çok uğraştı'' dedi.

CZN Burak'ın özellikle ailesi için elinden gelenin en fazlasını yaptığını belirten Emre Duymaz, ''Maddi manevi hiç düşünmeden bizlere olsun, zor durumda kalan kim varsa yardımcı oldu hakkını hiçbir zaman ödeyemem. Gerçekten bu ülkeye böyle bir insan ve insanlar lazım. Allah'ım yar ve yardımcısı olsun yolu bahtı açık olsun" açıklamasını yaptı. 

Fenomen Muhammed Burak Özdemir, geçen gün sosyal medyada zorbalığa maruz kalan Taha Duymaz'a gelen bazı yorumları paylaşarak, "Değdi mi insanları kırmaya yarın için kimin garantisi var?" demişti.