Gündem

Taha Akyol: Polis bandosu, binlerce beste içeren repertuvarda başka parça bulamadı mı?

"Bunun sırf bir devlet projesi olduğunu iddia ederek Polis Akademisi’nde çalınmasının doğal olduğunu söylemek, insan zekasıyla alay etmek olur"

04 Kasım 2022 08:28

Karar gazetesi yazarı Taha Akyol, Polis Akademisi'nin mezuniyet töreninde AKP'nin seçim bildirisi niteliğindeki "Türkiye Yüzyılı" programının şarkısının çalınmasına işaret ederek, "Binlerce, on binlerce beste içeren repertuvarında, polis bandosu başka bir parça mı bulamadı?!." diye yazdı.

Polis teşkilatına parti gölgesi düşmesinin hazin ve endişe verici olduğunu belirten Akyol, "“Türkiye Yüzyılı” etkinliğinin partiyle, yaklaşan seçimlerle ilişiği olmadığını, bunun sırf bir devlet projesi olduğunu iddia ederek Polis Akademisi’nde çalınmasının doğal olduğunu söylemek, insan zekasıyla alay etmek olur. Salondaki parti pankartları, parti atmosferi, Erdoğan’ın konuşmasındaki “muhalefetin kafası basmaz, anlamaz bunlar anlamaz” sözleri, “seçim” referansları ve aynı parçanın AK Parti grubunda çalınmış olması bunu gösterdiği gibi seçim kampanyasını açan bir etkinlik olduğu da açıktır ve herkesçe böyle yorumlanmıştır." ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...


Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen mezuniyet törenine Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Süleyman Soylu da katıldı. Polis Akademisi Bandosu mezuniyet töreninde AKP'nin 'Türkiye Yüzyılı' adlı şarkısını söyledi. Bandonun şarkı söylediği video sosyal medyada gündem oldu.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Polis Akademisi Bandosu'nun Türkiye Yüzyılı şarkısını söylemesini eleştirdi:

"Bu ülkenin askeri, polisi AKP'nin değil devletin askeri, polisidir ne yaparsanız yapın öyle kalmaya devam edecek."" />