Gündem

Taha Akyol: Kuran-ı Kerim'in Bakara suresi ile "makara" diye alay edildiğinde, Erdoğan böyle açık hassasiyet göstermiş miydi?

Prag Büyükelçisi Egemen Bağış, bir ses kaydında gazeteci Metehan Demir'e "Sallıyorum her gün birkaç tane Bakara, makara" demişti.

04 Nisan 2023 07:17

Karar gazetesi yazarı Taha Akyol, Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ayakkabıyla içeri girilen bir mekânda halıların üstüne serili bir seccadeye basmasını değerlendirdiği yazısında, "Erdoğan bir tvitle üzüntü belirtip özenli davranılmasını isteseydi, bu samimi bir duygu ifadesi olurdu, kimse bir şey diyemezdi. Ama miting kürsüsüne seccade çıkardılar, Erdoğan da “Bu seccade ayakkabılarla basmak için değil ha. İnşallah 15 Mayıs’ta şükür namazını bu seccadede kılabiliriz" diye konuştu.

Bu siyasi bir faaliyet, bir istismardır. Kuran-ı Kerim’in Bakara suresi ile “makara…” diye alay edildiğinde hiç böyle açık hassasiyet göstermiş miydi?" ifadelerini kullandı.

Din adına en yaygın siyasallaşmaların Müslüman toplumlarda görülmesine karşın hukuk ve bilimin gelişmemesinin ciddi bir sorun olduğunu kaydeden Akyol, "Müslüman beyinler kendi zihniyet sorunlarını, geri kalmalarını, bilim, hukuk, insan haklarını konularını siyasallaşma yüzünden merak edip araştırmıyorlar. Yolsuzluklar, hukuksuzluklar, yoksulluklar onların sorunu değil sanki!

Sorunlar ve fikirler halısının altına süpürülüyor, “orta gelir tuzağı”nda debelenip duruyoruz. Seccade sadece tekil bir örnek" diye yazdı.

Yazının tamamı için tıklayın...