Gündem

Taha Akyol: Kendimize sormalıyız, Batı'daki geleneksel dostlarımızı niye kaybettik, Araplar neden Yunanistan'ın yanında?

"Çözüm Türkiye’nin “Batı ekseni”nde ama çok daha geniş coğrafyalarda diplomasi yapmasıdır; hamaset değil, diplomasi"

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bir süredir Suriye için söylediği "Bir gece ansızın gelebiliriz" sözünü Yunanistan için de kullanmıştı.

05 Ekim 2022 09:30

Karar gazetesi yazarı Taha Akyol, Türkiye'nin NATO müttefiki ABD'nin Suriye'de YPG'ya TIR'lar dolusu silah gönderdiğini, Yunanistan'ı üs ve yığınakla donattığını belirterek, "Hep öyledir, Türkiye yalnızlaşırsa Yunan saldırganlaşır. Bir savaş çıkmayacaktır ama Yunanistan’ın ittifaklarını güçlendirmesi, Ege ve Doğu Akdeniz’deki Yunan-Rum iddialarının kabarmasına yol açmaktadır.

Türkiye gücünü hatırlattığında ise Yunan propagandası “saldırgan Türkiye” imajı çizerek hem Batı’da hem Orta Doğu’da ittifaklarını güçlendirmektedir. Bu bir Yunan klasiğidir." diye yazdı.

Yunanistan'ın yoğun diplomatik saldırılarına karşı, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "ansızın gelebiliriz" gibi söylemlerle tepki gösterdiğine işaret eden Akyol, "Kendimize sormalıyız, Batı’daki geleneksel dostlarımızı niye kaybettik, Araplar neden Yunanistan’ın yanında?..

Çözüm Türkiye’nin “Batı ekseni”nde ama çok daha geniş coğrafyalarda diplomasi yapmasıdır; hamaset değil, diplomasi." ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...