Dünya

Taburcu edilen ABD başkan aday adayı Sanders'ın hastaneye kaldırılma sebebinin kalp krizi olduğu açıklandı

05 Ekim 2019 07:15

T24 Dış haberler

ABD'de 2020'de yapılacak başkanlık seçimleri için Demokrat Parti aday adayları arasında yapılan anketlerin çoğunda Joe Biden'ın arkasında ikinci sırada gözüken Vermont Senatörü Berine Sanders'ın Çarşamba günü hastaneye kaldırılma nedeninin kalp krizi olduğu ve 78 yaşındaki siyasetçinin taburcu edildiği açıklandı.

Twitter üzerinden paylaştığı bir videoda açıklamalarda bulunan Sanders kendisini çok daha iyi hissettiğini söyledi ve tüm destekçilerine geçmiş olsun dilekleri için teşekkür etti.

Sanders, "Hastanede iki buçuk gün geçirdikten sonra kendimi çok iyi hissediyorum ve kısa bir aradan sonra işe dönmek için çok heyecanlıyım" ifadelerini kullandı. 78 yaşındaki senatör 15 Ekim'de Demokrat başkan aday adayları arasında yapılacak canlı yayın tartışmasında sahnede olacağını ifade etti.

Ön seçim süreci yaklaşırken Biden ile arasındaki farkı azaltmayı başaran Sanders'ın kalbinde kalıcı hasar oluşup, oluşmadığı ile ilgili bir açıklama yapılmadı.

Sanders'ın 2020 seçim kampanyası ekibi Çarşamba günü başkan aday adayının "göğüste rahatsızlık hissettiği" gerekçesiyle Nevada'da hastaneye kaldırıldığını ve kendisine iki adet stent takıldığını açıklamıştı.

78 yaşında ikinci defa Demokratların başkan adayı olmak için yarışan Sanders, 2016 seçimlerinde olduğu gibi bu seçimde de ön seçimlere katılan en yaşlı aday adayı olacak.