Dünya

SYRIZA lideri Kasselakis, Ramallah'a gitti; İsrail'in Yunanistan Büyükelçisi "Fark yaratmak için kaçırılmış bir fırsat" dedi

Kasselakis, Avrupa’nın Filistin’e net destek mesajı göndermesi gerektiğinin altını çizerek, Yunanistan dahil tüm ülkelerin Filistin devletini tanımasını istedi

28 Mayıs 2024 08:06

T24 Dış Haberler

Yunanistan ana muhalefet partisi SYRIZA'nın lideri Stefanos Kasselakis, Ramallah’ı ziyaret etti. 

SYRIZA’dan yapılan yazılı açıklamaya göre Kasselakis, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarının ardından Ramallah’a giderek Filistin halkına destek mesajı verdi.

Burada, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) İcra Komitesi Genel Sekreteri Hüseyin eş-Şeyh ile görüşen Kasselakis, Gazze Şeridi ve Batı Şeria’daki gelişmeler hakkında bilgi aldı. Şeyh'i de Atina'ya davet eden Kasselakis, bir an evvel ateşkes sağlanması ve 1967 sınırlarında bir Filistin devleti kurulması gerektiğini vurguladı.

Filistin'i tanıma çağrısı

Kasselakis, Yunan Devlet Televizyonu ERT’ye görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, Avrupa’nın Filistin’e net destek mesajı göndermesi gerektiğinin altını çizerek, Yunanistan dahil tüm ülkelerin Filistin devletini tanımasını istedi.

İsrail Büyükelçisi: Kaçırılmış bir fırsat

İsrail'in Yunanistan Büyükelçisi Noam Katz, SYRIZA lideri Kasselakis'in Batı Şeria ziyaretini hedef aldı. Katz, ziyaretin, Kasselakis'in bir fark yaratmak için "kaçırdığı bir fırsat" olduğunu söyledi. 

Katz, Kasselakis'in her iki tarafla da konuşması gerektiğini sözlerine ekledi.

"SYRIZA liderinin Ramallah'ta bulunduğu sırada Filistinlilere sempatisini ifade etmesinin yanı sıra Hamas'ın zulmünü de kınamasını umardım" diyen Katz, yine de Kasselakis'in "İsrail'de memnuniyetle karşılanacağını" sözlerine ekledi.