Dünya

Suudi Arabistan, Mısır ve Ürdün dışişleri bakanları: Geçici anlaşma, iki devletli çözüm görüşmelerinin yeniden başlamasını sağlamalı

Arap dışişleri bakanları, Gazze'deki savaşın sona erdirilmesi için İsrail'in başlıca müttefikleri nezdinde lobi faaliyetleri yürüten ve çoğunluğu Müslüman ülkelerden oluşan temas grubuna liderlik ediyor

22 Kasım 2023 14:06

T24 Dış Haberler

Suudi Arabistan, Mısır ve Ürdün dışişleri bakanları, İsrail ile Hamas arasında varılan geçici ateşkes anlaşmasını memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı ancak bu anlaşmanın uzatılması ve çatışmaların tamamen durdurulmasına yönelik bir ilk adım olması gerektiğini söyledi.

"İki devletli çözüm için görüşmelerin yeniden başlamasını sağlayabilir"

Suudi Arabistan, Mısır ve Ürdün dışişleri bakanları, Londra'da gazetecilerle yaptıkları yuvarlak masa toplantısında rehinelerin serbest bırakılmasını ve yıkıma uğramış Gazze Şeridi'ne yardımların artırılmasını içeren anlaşmanın iki devletli bir çözüm için görüşmelerin yeniden başlamasını sağlaması gerektiğini kaydettiler. 

Arap dışişleri bakanları, Gazze'deki savaşın sona erdirilmesi için İsrail'in başlıca müttefikleri nezdinde lobi faaliyetleri yürüten ve çoğunluğu Müslüman ülkelerden oluşan temas grubuna liderlik ediyor.

İsrail hükümeti, Hamas'la esir takası anlaşmasını ve 4 günlük geçici ateşkesi kabul ettiğini açıklamıştı. Ardından açıklama yapan Hamas ise "Bırakacağımız 50 İsrailli esire karşılık 150 Filistinli tutuklu serbest bırakılacak, 4 gün ateşkes olacak ve insani yardım malzemesi taşıyan yüzlerce tır Gazze’ye girecek" açıklamasında bulunmuştu. İlk rehin takasının yarın sabah başlaması bekleniyor.