Dünya

Suud hanedanı mı Windsorlar mı; dünyanın en varlıklı kraliyet aileleri açıklandı

05 Mayıs 2020 09:08

Britanya'da dünyanın farklı ülkelerindeki kraliyet ailelerinin servetlerine ilişkin araştırma yapıldı. Araştırmada, yaptığı harcamalarla sık sık gündeme gelen Suudi Arabistan Krallığı'nın servetinin Britanya Kraliyet Ailesi'nin 16 katı olduğu görüldü.

Araştırmada, Britanya Kraliyet Ailesi'nin serveti yaklaşık 68 milyar sterlinle dünya genelinde beşinci sırada yer alıyor. Suudi Arabistan’ı yöneten Suud kraliyet ailesinin serveti ise diğerlerini geride bırakıyor. İngiltere Kraliçesi Elizabeth’in ve ailesinin 68 milyarlık servetinin çoğu miras ve yatırımlardan geliyor. Ancak bu servet, Suudi Arabistan'ı yöneten kraliyet ailesi Suud Hanedanı'nın  servetiyle kıyaslandığında ortaya çarpıcı sonuç çıktı. Suud Ailesi’nin servetinin yaklaşık 1 trilyon sterlin yani İngiliz kraliyet ailesinin zenginliğinin 16 katından fazla olduğu tahmin ediliyor.

Suud Ailesi’nin en fazla para harcayan kişisi olarak, Veliaht Prens Muhammed Bin Salman gösteriliyor. Prens’in çok pahalı bir sanat merakı olduğu, Leonardo Da Vinci’nin 360 milyon sterlin değerindeki tablosuna sahip olduğu belirtiliyor. Suud ailesinin servetinin değeri tam olarak ölçülemiyor.