Gündem

Suriye Demokratik Güçleri: Türkiye sınırına uluslararası gözlemci güç yerleştirilsin

"Sessiz kalanları da insanlığa karşı suç işlemiş sayacağız"

19 Şubat 2019 10:24

T24 Dış haberler

"Suriyeli Kürtlerin lideri" olarak nitelendirilen İlham Ahmed, Türkiye- Suriye sınırına bir uluslararası gözlemci gücün yerleştirilmesini istedi. Ahmed bu gücün bölgedeki kürtleri "Türk kuvvetlerinin insanlığa karşı işlediği suçların tehditinden koruyacağını" iddia etti.

 İlham Ahmed, Türkiye'nin terör örgütü olarak nitelendirdiği SDG'nin siyasi kolu Suriye Demokratik Konseyi'nin eş başkanlığını yapıyor. The Guardian'ın haberine göre "Suriye'deki en güçlü kadınlardan biri" olarak sıfatlandırılan Ahmed, şu anda ABD, Fransa ve İngiltere'nin başkentlerine bir Kürt delegasyonuyla tur düzenliyor. Guardian'a göre Ahmed, bu ülkelerle yapacağı temaslarlarda ülkelerden kendilerini bir "Türk tehditine karşı açıkta bırakmamalarını" talep edecek. 

Ahmed, Tayyip Erdoğan'ın YPG'ye karşı bir operasyon düzenleneceğiyle ilgili söylemlerine değinirken şunları söyledi: "Bütün olanlardan sonra bir saldırı gerçekleşirse, bu saldırıya karşı sessiz kalanları da insalığa karşı suç işlemiş sayacağız".

Ahmed ayrıca bir güvenli bölge kurulmasının bir "işgal" olacağını öne sürdü. Türklerin Afrin'de soykırım yaptığını iddia eden Ahmed, aynı zamanda Türklerin kültürlerini yok etmeye çalıştığı ithamında bulundu. Ahmed bunun ardından, "Türkiye'nin saldırmaması için Gözlemcilik yapmak üzere uluslarası kuvvetlerin sınıra (Türkiye- Suriye) yerleştirilmesini isteriz" dedi.