Dünya

Suriye, insani yardımlar için Öncüpınar ve Çobanbey sınır geçişlerini 3 ay uzattı

14 Mayıs 2023 08:33

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths, Suriye'nin Öncüpınar (Bab Al Salam) ve Çobanbey (Al Rai) sınır kapılarını insani yardımlar için 3 ay daha açık tutma kararı aldığını belirtti.

Griffiths, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Son 3 aydır Öncüpınar ve Çobanbey geçişleri, 6 Şubat depremlerinden etkilenen Suriyelilere yardım etmek için hayati bir hat oldu. Suriye Hükümeti'nin 3 ay daha (bu geçişleri) BM yardımına açık tutma kararı memnuniyet verici." ifadelerini paylaştı.

Suriye'deki Esad yönetimi, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Öncüpınar ve Çobanbey sınır kapılarının BM Suriye sınır ötesi insani yardımları için 3 ay süreyle kullanılmasına rıza vermişti.

Suriye, bu sabah süresi dolan bu iki sınır kapısının sınır ötesi yardımlar için 3 ay daha, 13 Ağustos'a kadar kullanılmasına rıza verdi.

İnsani yardımlar için BM Güvenlik Konseyi kararıyla yetkilendirilen tek sınır kapısı Cilvegözü (Bab Al-Hawa) ise 10 Temmuz'a kadar açık kalacak.

(AA)