Dünya

Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndan Türkiye açıklaması

"Türkiye, Suriye ordusunun her karış toprağı savaşarak geri alma konusunda kararlı olduğumuzu bilsin"

02 Mayıs 2019 21:27

Türkiye'nin Suriye'de YPG'nin ana gövdesini oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) kontrolündeki İdlib'e yönelik olası operasyonu tartışılmaya devam ederken Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndan konuya ilişkin bir açıklama geldi. Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad, "Türkiye'nin Suriye ordusunun her karış toprağı geri alacağını bilmesi gerektiğini" söyledi.

Lübnan'da yayın yapan El Mayadin televizyonuna konuşan Mikdad, Türkiye'nin düzenlediği Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtlarına göndermede bulunarak "Türkiye'nin desteğini alan militanların Suriye topraklarının bir kısmını ellerinde tutması bizim için kabul edilemez" dedi.

"Hükümet güçlerinin Suriye topraklarının her santimetresini yeniden kontrolü altına alacağını" kaydeden Mikdad, "Türkiye, Suriye hükümetinin ve ordusunun her karış toprağı savaşarak geri alma konusunda tamamen kararlı olduğunu bilsin" ifadesini kullandı.

Suriye Ordusu Hama'daki üsleri vurdu

Bu arada Suriye resmi haber ajansı SANA'ya göre Suriyeli topçu birlikleri, bugün Hama'daki militanlara ait üsleri vurdu.

Hama'nın Kfar-Nebuda, Eş Şeriya, Tel Havvaş ve El Huveys bölgelerinde faaliyet yürüten El Nusra militanları kayıp verirken örgütün Suriyeli güçlerin kontrolü altındaki barışçıl kasabalara saldırıları düzenlediği komuta merkezleri ve cephe hatları da imha edildi.