Gündem

Suriye'de Muhammed Gazi El Celali'nin başbakanlığında yeni Bakanlar Kurulu oluşturuldu: Eski Dışişleri Bakanı, Esad'ın yardımcısı oldu

23 Eylül 2024 20:47

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, hükümetinin kontrolündeki bölgelerde yapılan genel seçimlerin ardından eski dışişleri bakanı Faysal Mikdad’ı Devlet Başkanı Yardımcısı olarak atayan bir kararname yayınladı. Esad Mikdad’ı kendi direktifleri çerçevesinde dış politika ve medya politikasının uygulanmasını takip etmekle yetkilendirdi.

Gazete Duvar'ın Suriye devlet haber ajansı SANA'ya dayandırdığı haberine göre, Esad ayrıca Muhammed Gazi El Celali başkanlığındaki yeni kabinenin kurulmasına ilişkin bir kararname yayınladı. Bu kararnameyle birlikte, Suriye'nin yeni Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Bessam El Sabbağ oldu. Savunma Bakanlığı görevine Korgeneral Ali Mahmud Abbas getirilirken, İçişleri Bakanı da Tümgeneral Muhammed Halid El Rahmun olarak açıklandı.

Yeni Bakanlar Burulu kimlerden oluşuyor?

Suriye'nin yeni Bakanlar Kurulu'nun diğer üyeleri ise şu şekilde:

Enformasyon Bakanı Ziad Gisin, Vakıflar Bakanı Muhammed Abdulsettar El Seyyid, İdari Kalkınma Bakanı Salam Safaf, Sanayi Bakanı Muhammed Samir El Halil, Turizm Bakanı Muhammed Rami Martini, İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı İyad El Hatib, Adalet Bakanı Ahmed El Seyyid, Ulaştırma Bakanı Züheyir Huzeyim, Kültür Bakanı Diyala Barakat, Petrol ve Maden Kaynakları Bakanı Firas Hasan Kaddur, İç Ticaret ve Tüketicinin Korunması Bakanı Luey El Müncid, Devlet Bakanı Ahmed Bostacı.

Eğitim Bakanı Muhammed Amir El Mardini, Yerel Yönetim ve Çevre Bakanı Luey Harita, Su Kaynakları Bakanı Mutaz Kattan, Yüksek Öğretim ve Araştırmalar Bakanı Bessam Hasan, Maliye Bakanı Riyad Abdulrauf, Sağlık Bakanı Ahmed Damiriye, Elektik Bakanı Sincar Toma, Tarım ve Tarım Reformu Bakanı Fayiz El Mikdad, Ekonomi ve Dış Ticaret Bakanı Muhammed Rabi Kalaci, Devlet Bakanı Ahmed Hadle, Sosyal İşler ve Çalışma Bakanı Samir El Sibai, Bayındırlık ve İskan Bakanı Hamza Ali.

Esad'ın partisi sandıklardan birinci çıkmıştı

Suriye'de Devlet Başkanı Beşar Esad hükümetinin kontrolündeki bölgelerde yapılan genel seçimlerinin resmi sonuçlarına göre, sandıktan Esad'ın Baas Partisi birinci çıkmıştı.

Buna göre, katılım oranı 38,16 olarak açıklanırken, 7 milyon 300 bin seçmen oy kullanmıştı. Seçim sonuçlarına göre, beklendiği üzere, Baas Partisi mecliste çoğunluğu elde etmişti. Seçmenler, 250 üyeli meclis için hükümetin kontrolü altındaki bölgelerde 8 bin 151 seçim noktasında sandığa giderken, Halep, Latakya, Hama ve Deraa'da seçimler tekrarlandı. Yetkililerin iddiasına göre, bu bölgelerde mükerrer oy gibi usulsüzlükler tespit edilmişti.

 

Kızılcık Şerbeti’nin iftiracı “deli kadınları” iş başında; Sönmez ve Pembe’ye sevgili adayı yok mu?