Dünya

Suriye'de ABD birliklerine insansız hava aracı saldırısı

Saldırıda ölü ya da yaralı olmadığı kaydedildi

10 Ağustos 2024 09:45

T24 Dış Haberler

ABD birliklerinin Suriye'nin kuzeydoğusunda bir insansız hava aracının saldırısına uğradığı öğrenildi. 

Reuters'a konuşan ABD'li bir yetkili, cuma günü yaptığı açıklamada, Suriye'nin kuzeydoğusundaki ABD birliklerinin bir insansız hava aracının saldırısına uğradığını ancak ilk belirlemelere göre saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığını kaydetti. 

Saldırı, ABD öncülüğündeki koalisyonun yanı sıra ABD askerlerinin de bulunduğu Rumalyn Çıkarma Bölgesi'nde yaşandı. 

Bu, bölge İran ve müttefiklerinin olası yeni bir saldırı dalgasına hazırlanırken Orta Doğu'da ABD güçlerine karşı son günlerde düzenlenen ikinci saldırı oldu.

Irak'ın batısındaki Ayn el-Esad hava üssüne, pazartesi günü iki Katyuşa roketi atılması sonucu beş ABD personeli yaralanmış, Pentagon bu saldırıdan İran destekli vekilleri sorumlu tutmuştu.

ABD'li yetkili, "İlk raporlar herhangi bir yaralanmaya işaret etmiyor, ancak tıbbi değerlendirmeler devam ediyor. Şu anda hasar tespiti yapıyoruz" ifadelerini kullandı. 

ABD'nin Suriye'de 900, komşu Irak'ta ise 2 bin 500 askeri bulunuyor ve bu askerlerin 2014 yılında her iki ülkenin de büyük bir bölümünü ele geçiren ancak daha sonra geri püskürtülen IŞİD'in yeniden dirilişini önlemeye çalışan yerel güçlere "danışmanlık ve yardım görevi" üstlendiğini söylüyor.