Spor

Süper Lig'in kalan bölümü "Ahmet Çalık Sezonu" ismiyle oynanacak

18 Ocak 2022 14:05

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig'de sezona 11 Ocak'ta geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Konyaspor'un millî futbolcusu Ahmet Çalık'ın isminin verildiğini açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu, 2019-20 sonunda kaldırdığı sezonu bir ismin anısına oynama uygulamasını Ahmet Çalık'ın yaşamını yitirmesi nedeniyle geri döndürdü. Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig sezonunun 11 Ocak'ta geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Konyaspor 'un millî futbolcusu Ahmet Çalık'ın ismiyle oynanacağını açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan resmî açıklama şu şekilde:

"Bilindiği üzere önceki yıllarda Spor Toto Süper Lig'in Türk futboluna unutulmaz katkılarda bulunan futbol adamları ve eski millî futbolcuların anısına oynanması uygulanması Federasyonumuz tarafından 2019-2020 sezonu itibarıyla kaldırılmıştı.

Ancak, geçtiğimiz hafta Salı günü elim bir trafik kazası sonucunda kaybettiğimiz; efendiliği, örnek kişiliği, sahadaki centilmen mücadelesi ve duruşuyla bütün herkesin takdirini kazanmış millî oyuncumuz İttifak Holding Konyasporlu merhum Ahmet Çalık gerek Federasyonumuz gerek kulüplerimiz gerek Konya halkı tarafından ismine yakışır şekilde anılmış ve çeşitli etkinlikler düzenlenmiştir.

Yönetim Kurulumuz yaptığı değerlendirmede, her ne kadar sezona isim verme uygulamasını kaldırmış olsa da sadece bu sezona mahsus olmak üzere ligin kalan haftalarının 2021-2022 Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu olarak oynatılmasına karar vermiştir.

8'i A Millî olmak üzere 76 kez Ay-Yıldızlı formamızı giyen merhum Ahmet Çalık'a bir kez daha Allah'tan rahmet; ailesi, sevenleri, İttifak Holding Konyaspor ve tüm Türk futbol camiasına tekrardan başsağlığı dileriz"