Gündem

Sungurlu Belediye Başkanı hakkında personelini dövmekten suç duyurusu

15 Ocak 2024 15:59

Elvan Yılmaz

Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner’in hakkında makam odasında belediye personelini hakaret ve tehdit ederek darp ettiği iddiası ile suç duyurusunda bulunuldu.

Sungurlu belediyesi çalışanı Hasan K., Belediye başkanı Abdülkadir Şahiner'in kendisini makam odasına çağırarak hakaret ve tehdit edip darp ettiği iddiası ile Sungurlu Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

"Raporu olmasına rağmen çalışmaya zorlandı" iddiası

Darp edilen Hasan K'nin Avukatı Sefa Dağhan, yaşanan olayın takipçisi olduklarını ve ilgili suçların işlendiğini gösteren delil niteliğindeki ses kayıtlarını savcılık dosyasına sunduklarını belirtti.

Avukat Dağhan, müvekkilinin hasta olduğu halde darp edildiğini, raporlu olmasına rağmen bu şekilde çalışmaya zorlandığını, bunun insanlık onuruyla bağdaşmayan bir davranış olduğunu vurgulayarak, olayın ani değil belli bir süre içinde sistematik ve süreklilik arz edecek şekilde sergilenmiş olması nedeniyle işkence suçunu da oluşturacağını ifade etti.

Dağhan, müvekkilini darp edip hakaret ve tehdit eden belediye başkanının en ağır şekilde cezalandırılması için elinden geleni yapacağını ve Şahiner’in hukuk önünde  hesap vereceğini söyledi.