Gündem

Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, mahkeme kararıyla görevden uzaklaştırıldı

10 Ağustos 2023 13:34

Elvan Yılmaz

Çorum’un Sungurlu ilçesi Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner mahkeme kararı ile görevinden uzaklaştırıldı.

Şahiner'in Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığı yaptığı dönemde kasada oluşan açık nedeniyle açılan davada ceza alması nedeniyle mahkeme kararıyla 47 gün görevden uzaklaştırıldı.

Sungurlu’nun İyi Partili Belediye Başkanı Şahiner hakkında Ticaret ve Sanayi Odası’nda başkanlık yaptığı dönemde kasada oluşan 167 bin liralık açık ile ilgili dava açıldı. Şahiner’e görevi kötüye kullanmaktan 47 gün görevden uzaklaştırma cezası verildi.

Sungurlu Ticaret ve Sanayi Odası Avukatı Sefa Dağhan, Şahiner'in Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı yaptığı dönemde kasada oluşan açık nedeniyle dava açıldığını, yapılan yargılamada aldığı ceza nedeniyle hak mahrumiyetine çarptırıldığını belirtti.

Kararın onandığını ifade eden Avukat Dağhan, önümüzdeki günlerde belediye başkanının mahkeme kararı ile 47 gün görevden uzaklaştırılacağını vurguladı.

Ne olmuştu? 

Sungurlu’nun İyi Partili Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner hakkında Ticaret ve Sanayi Odası’nda başkanlık yaptığı dönemde kasada oluşan 167 bin liralık açık ile ilgili dava açıldı.

Sungurlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı'na seçilmesinin ardından müfettişlerin geçmişe dönük yaptıkları incelemelerde, muhasebe kayıtlarında 167 bin lira kasada açık bulunduğu ve zimmetin oluştuğu tespit edildi.

Müfettişlerin hazırladığı raporla Cumhuriyet Savcılığı’na dönemin TSO Başkanı Abdulkadir Şahiner ve Genel Sekreter Mehmet Fenercioğlu hakkında suç duyurusunda bunuldu. Şahiner ve Fenercioğlu için “zimmet” suçundan 5 yıldan 12 yıla kadar haklarında Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.