Gündem

Şule Çet'in babası: Mahkemede nefes alamadım, sanıkların yüzlerine bakamadım

Sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand, kasten öldürme, cinsel saldırı ve hürriyetten yoksun bırakma suçlarından tutuklu yargılanıyor

13 Şubat 2019 07:19

Ankara’da tecavüz edilip bir gökdelenin 20’inci katından atılarak hayatını kaybettiği ifade edilen Şule Çet’in davasının ilk duruşması geçen hafta yapıldı. Dosyaya sunulan, “Bir kadın bir erkekle tenha bir yerde içki içmeyi kabul etmişse cinsel ilişkiye rıza göstermiş sayılır” ifadelerinin yer aldığı, Adli Tıp Uzmanı Mehmet Nuri Aydın imzalı skandal rapor ve sanık avukatlarının yaptığı savunmalar kamuoyu vicdanını ve Çet ailesini derinden yaraladı. Şule Çet’in babası İsmail Çet duruşmada sanıklar ile karşılaştığında nefes alamadığını, yüzlerine bakamadığını söylerken, Çet’in ağabeyi Şenol Çet ise “Onların yüzlerine bakıp bağırıp çağırmak istedik” dedi.

Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar'ın haberine göre, sömestr boyunca kızının yolunu gözlediklerini söyleyen baba Çet, "Bizler devletimizden adalet bekliyoruz. Bir an önce her şeyin tamamlanıp katillerin cezalandırılmasını istiyoruz. Şu an ise iyi bir durumda değiliz" diye konuştu.

"Raporu ben inceleyemedim. Avukatımız inceledi. Ancak raporu yazan uzmanın sicilinin bozuk olduğunu, ceza aldığını söylediler. Çok çirkin bir rapor olduğunu biliyoruz. Mahkemede bu konu tekrar konuşuldu. Mahkeme heyeti İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan yeni bir rapor alınmasına karar verdi" diyen abi Çey, yeni alınacak raporu beklediklerini kaydetti.

Raporun bir düzmece olduğunu ifade eden baba Çet, "Raporda, 'Bir kadın bir erkekle tenha bir yerde içki içmeyi kabul etmişse cinsel ilişkiye rıza göstermiş sayılır' gibi düzmece cümleler yer alıyor. Aslında bu yapılan bir suç. Ne kadar saçma. Arkadaşımla beraber oturup sohbet ediyorsam ona cinsel tacizde mi bulunmam lazım? Normal bir şekilde oturabilir insan. Bunu yapan milyonlarca insan var. Bu insanların düşünceleri bir garip. Her şeyi öteki yola çekiyorlar" sözlerini kaydetti.

Baba Çet, duruşma salonunda nefes alamadığını ve karşı tarafın yüzlerine bakamadığını söylerken, "Duruşma salonunun çıkışında sanık yakınları “başınız sağ olsun” dediler. Ben de sizin baş sağlığınızı kabul etmiyorum dedim" ifadelerini kullandı.

Abi Çet, sanık avukatlarının böyle bir savunma yapacağını beklemediklerini söyleyerek, "O avukatların çocukları bu durumda olsa böyle bir savunma yapabilirler miydi?" diye sordu. Baba Çet de, "Hepsi benim kızımın iki kişi tarafından öldürüldüğünü biliyorlar. Kızım yüzde yüz cinayete kurban gitti" dedi.


Sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand, kasten öldürme, cinsel saldırı ve hürriyetten yoksun bırakma suçlarından tutuklu yargılanıyor.