Gündem

Sular Akademi Hastanesi'nden açıklama: Depremde jeneratörlerimiz devreye girdi, herhangi bir kesinti yaşanmadı, tüm hastalarımızın ivedilikle tahliyesine başlandı

20 Şubat 2023 17:01

Kahramanmaraş Sular Akademisi Hastanesi, “Depremde jeneratör devreye girmedi, yıkılmayan binada 7 bebek öldü” haberine ilişkin olarak, "Meydana gelen depremin büyüklüğü ve yıkıcılığı sebebiyle ilimizde dahil tüm bölgede elektrik kesintileri yaşanmıştır. Fakat elektrik kesintisi yaşanmasına rağmen hastanemiz bünyesinde bulunan ek enerji kaynakları(jeneratör ve UPS) derhal devreye girmiş ve herhangi bir elektrik kesintisi yaşanmasına sebebiyet vermemiştir. Ek enerji(jeneratör ve UPS) kaynaklarının desteği ile hastalarımız ivedilikle tahliye edilmiştir." açıklamasını yaptı. 

Hastanenin gönderdiği tekzip metninde şu ifadelere yer verildi:

"19.02.2023 tarihinde https://t24.com.tr/haber/kahramanmaras-ta-sular-akademisi-hastanesi-ile-ilgili-carpici-iddia-depremde-jenerator-devreye-girmedi-yikilmayan-binada-7-bebek-oldu,1093303  URL adresinde yayımlamış olduğunuz “Çarpıcı iddia… Jeneratör devreye girmedi bebekler öldü... Hastaneye soruşturma” başlıklı haberde gerçek dışı ve kamuoyunu yanıltıcı bilgiler yer almaktadır. Söz konusu haberde Hastanemiz adı da belirtilerek asılsız birtakım iddialar yer almaktadır. Bahsi geçen haber tamamen yanlış ve kasıtlı olup tekzip ediyoruz.

06/02/2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremde, depremin ilk anından itibaren yasal mevzuat gereği ve hastalarımızın can güvenliği sebebiyle tüm hastalarımızın ivedilikle tahliyesine başlanılmıştır.

Meydana gelen depremin büyüklüğü ve yıkıcılığı sebebiyle ilimizde dahil tüm bölgede elektrik kesintileri yaşanmıştır. Fakat elektrik kesintisi yaşanmasına rağmen hastanemiz bünyesinde bulunan ek enerji kaynakları(jeneratör ve UPS) derhal devreye girmiş ve herhangi bir elektrik kesintisi yaşanmasına sebebiyet vermemiştir. Ek enerji(jeneratör ve UPS) kaynaklarının desteği ile hastalarımız ivedilikle tahliye edilmiştir.

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin ilk anlarından itibaren sağlık çalışanlarımız ve hekimlerimiz canhıraş bir şekilde hastalarımızın can sağlığı için mücadele etmiştir. Yapılan haberde doğrudan hastanemiz adının kullanılması ve görsel olarak da kurumumuz tabelasının haberde kullanılması telafisi imkansız zararlara sebebiyet vermektedir. Sorumlu gazetecilik gereği zor günlerden geçtiğimiz şu zamanda yapılan haberlerde azami dikkat edilmesi gerektiği açıktır. Bu vesile ile bir kez daha belirtmek isteriz ki 19.02.2023 tarihli haber gerçeği yansıtmamaktadır.

Gerek Anayasa 32. Madde gerekse, Basın Meslek İlkeleri “yanlış yayınlardan kaynaklanan cevap ve tekzip hakkına saygı” ilkesi ve yukarıda açıklanan nedenlerle, kurumumuz hakkındaki gerçek dışı ve kişilik haklarını ağır şekilde ihlal eden bu yazı nedeniyle, 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’un “İçeriğin Yayından Çıkarılması ve Cevap Hakkı” başlıklı 9. maddesi uyarınca sunduğumuz cevap ve düzeltme yazısının başlık ve metnine hiçbir değişiklik yapılmadan ve yoruma açıklık vermeyecek şekilde aynen ve tamamen, cevap ve düzeltmeyi gerektiren yazının yayınlandığı sayfada eş büyüklükte ve karakterde harflerle yayınlanmasını, ihtara konu haberin derhal sayfadan kaldırılmasını aksi halde ilgili mevzuat gereği kurumumuzca yasal yollara başvurulacağını, fazlaya ilişkin haklarımızı saklı tutarak ihtar ederiz"