Spor

Süheyl Batum: Riva Projesi tarihin en kötü sözleşmelerinden biri

22 Mayıs 2024 22:40

Galatasaray Kulübü Başkan Adayı Süheyl Batum, Riva Projesi hakkında, "Tarihin en kötü sözleşmelerinden biri" ifadesini kullanan Batum, seçim çalışmalarını ve gelecek planlarını da anlattı. Süheyl Batum ayrıca yönetim kurulu ile ilgili gelen soruya da, "Sportif A.Ş'nin başkanı Dursun Özbek, oraya Ünal Aysal'ı getireceğim" dedi. 

Habertürk TV'de Ciner Medya Spor Yayınları Koordinatörü Mehmet Ayan'ın sorularını yanıtlayan Galatasaray Kulübü Başkan Adayı Süheyl Batum, ""Biz ortaya çıktığımızda mecburen tüzük gereği 25'inde seçimler yapılacağı için ilk toplantıdan 15 gün önce listenizi vermek zorundasınız. Bu da 3 Mayıs. Bu nedenle 3 Mayıs'ta verdik. Özellikle bizim gibi Galatasaray'ın şampiyonluğuna her şeyden önce önem veren, şampiyon olurken seçim yarışının içerisinde olmayan üyeler, taraftarlar üzüldüler. 'Böyle bir şeye girmeyin' dediler" ifadelerini kullandı.

Batum, "Hepimiz biliriz, normalde 2 sene şampiyon olan bir takımın ve görüntüde borçlarını kapatmış ciddi mali ferahlamaya girmiş takım görüntüsünde aday olmak zor bir şeydir. 3-0 mağlup başlarsın. İçimizde ne ben ne arkadaşlarımdan hiçbiri deli değil. Neden girdik? Eğer bu dönem geçerse ve girilmezse Galatasaray'ın çok değerli birtakım şeyler kaybedebileceğini düşündük" diye konuştu:

İşte Süheyl Batum'un açıklamaları:

"Bir başkan adayı olarak şunu düşünüyorum. Okan Buruk orada, Erdem Timur öbür tarafta. Burada Buruk'u başarısız görmüyorum. Şunu başarısız görüyorum; örneğin Bayern Münih maçında muhteşem futbol oynadılar. Hakem sonunda çizginin bile çekilemediği yerde üç kere geldiği ortamda yenildik ve elendik. Başarısız görmedik. Okan Buruk ara transfer döneminde yalvardı. Bir adam alın, sol bek mutlaka alın dedi. Yönetim alamadı ve biz eleyebileceğimiz Sparta Prag'a yenilerek elendik. Okan Buruk'un veya mevcut futbolcuların ya da Erdem Timur'un kabahati olmadığını düşündüğümü ama bunu seçim propagandası için değil. Bir sağ bek, sol bek alın dedi Okan Buruk ve almadık. Sonunda ara transferi geçirdik.

Tam şampiyon olacak iken bunları söyleme diyorlar ama, burada o kadar büyük eksiklikler var ki. Deli değiliz biz. Şöyle düşünün Riva projesi. Bana göre rakamları vermeyeceğim. Tarihin en kötü sözleşmelerinden biridir. Dursun Bey '1400 villa yapılacak' demişti. 'Burada 125 villamız kaldı' dedi. Yapılamadı. Bu projenin bitim tarihi 2023'ün 9. ayıydı. Neredeyse 9-10 ay geçmiş. Sayın başkanım bu çok önemli proje. Siz yüzde 20 alıyorsunuz, 80'inini yapımcı firma ve Emlak Konut alıyor. Bunu etrafta soruyoruz. 20'ye 80 yapan başka bir kuruluş var mıdır? Yoktur. Bu yüklenici firma mutlaka çok iyi firmadır, bir şey söylemiyoruz. Emlak Konut muhteşemdir ama Galatasaray cephesine baktığınızda eksik.

Genel kurullara geldim, konuşma bile yaptım. Sayın başkan bana dedi ki, 'Genel kurula geldiğinde konuşma yaptın çok siyasaldı' dedi. Ben Galatasaray ile başka kurumları ayırabilecek kadar yeteneği olacak insanım. Böyle bir şey yapar mıyım? Türkiye'de futbol alanında hukukun eksik olduğunu söyledim. Mecdiyeköy'de dendi ki rezidansa geçtik. 2 yıl oldu. Biz bunu yazılı da sorduk Cevap vermediler. Ne yaptınız? Turizm alanıydı, konut alanına çevirdiniz mi? Kaç tane yaptınız, kaç tanesini sattınız. Yüzde 60'a yakınını aldık deniyor. Şimdi oradan kalanları satacağız deniyor. Biz oradan kaç para kazanacağız? Projeksiyonunuz nedir? Bunu soruyoruz. Biz projeksiyon yapacağız diyoruz. Genel kurula geldiğinizde şöyle bir adet var. Keşke şunu sorabilseydik, 'sayın genel başkan ilk defa geldiğimizi varsayın, size sorduk bunu, 'sayın başkan Riva'da, Mecidiyeköy'de, Florya'da böyle yaptınız' dedik. Başkanın bize 'Bu söylediğiniz doğru rakamlar değil, yüzde 20 ile yapmadım, orada aldığım yüzde 60'tır, 40'tır, 35'tir'.

Riva için bize denmişti ki '400 bin metre inşaat alanına dönüştürülebilir'. Bu yapılmadı. Natamam verildiği için her birinden 1000 dolar kaybediyorsun. Orada 300 milyon dolar Galatasaray'ın kaybı var dedik. Cezai şartı uygulayalım. Bu korkunç bir oran. 1400 villa. Ben uydurmuyorum. 450 tanesi yapılmayacak. Kendi söyledi. Peki bunu ne zaman yapacaksın? 2025'e kadar süre verdik. Gelince biz buna bakacağız. Riva'dan kurtarabileceğimizi kurtaracağız. Riva'da baştan siz, Emlak Konut ve yüklenici firmayla yaptığınızda büyük bir zarara uğramışsınız. Yüzde 20 ortada."