Dünya

Succession dizisine ilham veren ailede taht değişti: Fox'ta Rupert Murdoch'un halefi oğlu Lachlan

22 Eylül 2023 14:20

T24 Dış Haberler

HBO'nun ünlü Succession dizisindeki Logan Roy karakterine ilham verdiği düşünüle medya patronu Rupert Murdoch, dünyanın en büyük medya imparatorluklarından Fox Corp. ve News Corp.'un başkanlıklarını oğlu Lachlan'a devrettiğini bildirdi. 

Çalışanlarına gönderdiği bir bilgi notunda Murdoch, "artık farklı roller üstlenmesi için doğru zamanın geldiğini" söyledi. 

92 yaşındaki Murdoch, muhafazakar Fox News'u 1996 yılında kurmuştu. Özellik Donald Trump'a yakın yayınlarıyla çokça tartışılan Fox News, şu anda ABD'nin en çok izlenen televizyon kanalı.

Murdoch, kasım ayının ortası itibariyle iki şirketin de "onursal başkanı" olacağını belirtti.

52 yaşındaki Lachlan Murdoch, Rupert ve ikinci eşi Anna Maria dePeyster'ın oğlu. Milyarder Rupert'ın toplamda 4 evlilikten 6 çocuğu bulunuyor. Çocuklarından çoğu, aile işine girdi. Rupert'ın tahtı için yarışın işe tıpkı Succession dizisinde olduğu gibi 2 oğlu ve bir kızı arasında geçtiği belirtiliyordu: Elisabeth, Lachlan and James. Babasından daha liberal görüşlü olduğu bilinen James, 2020 yılında "editoryal anlaşmazlıklar" nedeniyle şirketten ayrılmıştı. 

1990'lı yılların sonunda şirkette yöneticilik yaparken parlayan Lachlan, 2005'te Fox News patronu Roger Ailes ile yaşadığı anlaşmazlıklar sonucunda şirketten ayrıldı. Babasının 'imparatorluğuna' 2014 yılında dönen Lachlan, o günden beri hep üst düzey yöneticilik pozisyonlarında yer aldı.