Gündem

Su hortumunun savurduğu genç akademisyen beyin kanamasından öldü, ailesi VASKİ'den şikayetçi oldu

18 Ağustos 2023 18:34

Sevda Kurtoğlu

İki gün boyunca yaşanan su kesintisi için VASKİ'yi arayan akademisyen Ahmet Bodakçı, kurumun gönderdiği tankerden açılan tazyikli suyun hortumu savurmasıyla 2.5 metre yükseklikteki düştü. Beyin kanaması geçirerek hayatını kaybeden Bodakçı'nın ailesi, VASKİ'den şikayetçi oldu.

Edinilen bilgiye göre, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Ahmet Bodakçı, oturduğu ve yöneticiliğini yaptığı apartmanda iki gün boyunca su kesintisi yaşanmasının ardından Van Su ve Kanalizasyon İdaresi’ni (VASKİ) aradı. 11 Ağustos Cuma günü VASKİ'nin gönderdiği tanker, araç şoförü ile Bodakçı’nın İpekyolu ilçesindeki adresine geldi.

İddiaya göre, araç şoförü, depoya tek başına su aktarıp motoru çalıştıramayacağını belirterek, bir kişinin hortumun başını su deposunun içine tutması gerektiğini söyledi. Bunun üzerinde su deposunun üzerine çıktığı söylenen Bodakçı, açılan tazyikli suyun hortumu savurmasıyla 2.5 metre yükseklikten düştü. Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine hastaneye kaldırılan ve beyin kanaması geçirdiği öğrenilen Bodakçı, iki gün süren yaşam mücadelesinin ardından hayatını kaybetti.

Bodakçı'nın ölümüne tedbirsizliğin ve ihmalin neden olduğunu söyleyen ailesi ise VASKİ hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bodakçı’nın, bir hafta sonra gireceği doktora sınavına hazırlandığı öğrenildi. 

Aile: Davanın takipçisi olacağız

Olay hakkında T42’e konuşan Bodakçı’nın akrabası İhsan Bodakçı, “Ahmet doktora tezini hazırlıyordu. 1 hafta sonra sunup doktordan mezun olacaktı. Yaşadığı binada iki gündür su yokmuş. Ahmet aynı zamanda bina yöneticisiydi. VASKİ suyu itfaiye tankeriyle yollamış. Üç kişilik işe bir kişi göndermişler. VASKİ’den kurumsal olarak şikâyetçi olduk, beyanımızı da polise dile getirdik. Davanın takipçisi olacağzı” dedi.

Eğitim Sen: Sorumlular tespit edilsin

Yeterli personel olmadan sorun çözmeye çalışıldığını söyleyen Eğitim Sen Van Şubesi ise hukuki süreç yürütüleceğini belirterek, şunları kaydetti:

“Van'da uzun süredir devam eden su sorunu ve VASKİ'nin tedbirsizliği sonucu maalesef genç bir akademisyen arkadaşımız yaşamını yitirmiştir. VASKİ'nin yeterli ve eğitimli personel olmadan sorunları üstünkörü halletmeye çalışması, planlı ve programlı bir çalışma yürütmemesi, liyakatsizliğin tavan yaptığı bir kuruma dönüşmesi Ahmet Bodakçı’nın yaşamını kaybetmesine yol açmıştır. Eğitim Sen Van Şubesi olarak üyemizin ailesine ve tüm sevdiklerine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Bu ölümün sorumluları olan VASKİ yönetimi ile ilgili de tüm hukuki süreci yürüteceğimizi, hukuksal sürecin her aşamasında ailesinin yanında olacağımızı ve sorumlular tespit edilerek gerekli cezayı alıncaya kadar süreci takip edeceğimizi belirtiyoruz.”