Dünya

Stevie Wonder, ABD'deki ırkçılığı kınadı: Benim sizin 2020 vizyonunuzdan daha iyi görüyor olmam kötü

24 Haziran 2020 11:46

Sanatçı Stevie Wonder, hayranları için bir video paylaşarak ABD'de siyaset ve ırkçılık üzerine düşüncelerini paylaştı. Kuzey ve Güney Dakota ve Hawaii eyaletlerinin ABD'de köleliğinin sona erdiği günü tanımayan tek eyaletler olmasını kınayan Wonder, "Benim sizin 2020 vizyonunuzdan daha iyi görüyor olmam kötü" dedi. 

Stevie Wonder, sosyal medya hesabından "Evren ABD'yi izliyor" başlıklı bir video yayımladı. Wonder, ırkçılık ve siyaset hakkında görüşlerini paylaştığı videoda Kuzey Dakota, Güney Dakota ve Hawaii eyaletlerini ABD'de köleliğin sona erdiği günü tanımadıkları için kınadı. Wonder, "Benim sizin 2020 vizyonunuzdan daha iyi görüyor olmam kötü" dedi. 

Wonder, "Eğer yaşam sona erebiliyorsa her şey erebilir. Sistematik ırkçılık bitebilir. Polis şiddeti bitebilir. Siyah vatandaşlar için ekonomik baskı bitebilir. Bunları önemsediğini söyleyenler, ağzınızdan daha fazlasını hareket ettirmelisiniz" dedi. 

70 yaşındaki sanatçı, hayranlarına oy vermeleri konusunda çağrıda bulundu. Wonder, "Bu ulusun en yüksek noktasındaki insanın 'İki tarafta da fena olmayan insanlar var' dediğini duydu ve bu bana fikrini açıklayamamış gibi geldi" diyerek ABD Başkanı Donald Trump'a da tepki verdi.