Gündem

Star yazarı Dede: Kadın cinayetlerine ilişkin öyle bir tablo ortaya konuyor ki sanki her kadın açık bir hedef

"Kendimize haksızlık etmeyelim"

28 Ağustos 2019 09:39

Star gazetesi yazarı Ersoy Dede, Emine Bulut'un eski eşi tarafından öldürülmesinin ardından kadın cinayetleri ve kadına şiddetin günlerdir gündem olduğunu söyledi. Dede, “Bu konuşmalar sırasında öyle bir tablo konuyor ki ortaya, sanki yollar sapıklardan geçilmiyor sanki her boşanmış erkek bir cani sanki her kadın bir açık hedef” dedi.

TIKLAYIN: Eski eşi bıçakladı, Emine Bulut kızının çığlıkları arasında 'ölmek istemiyorum' diye haykırdı


İstanbul Barosu 2017, 2018 yılları ile 2019 yılının ilk 8 ayında baroya yapılan Adli Yardım başvurularını raporlaştırdı. Rapora göre, 2019’un ilk 8 ayında koruma kararı için bin 835 kadın başvurdu. 


Tablonun kötü olmadığını iddia eden Dede, “Tablonun böyle karanlık olmadığı bu hadisenin günlerdir ilk sırada yer almasından belli değil mi? Kanıksanmamış olmasından. Her yeni olayla karşılaşıldığında aynı sert tepkinin verilmesinden. Bakın Emine Bulut’un yaşadıklarının 80 milyon hepimizi bir araya getirmesinin bir okuması var. Herkesin aynı öfkeyle bu cinayeti lanetlemesi şu anlama geliyor; biz hâlâ çok iyiyiz. Kendimize haksızlık etmeyelim. Emine Bulut’u katleden aşağılıklar azınlıkta ve sahip çıkanı da yok. Oysa biz birlikte güçlüyüz.” İfadesini kullandı.

Yazının devamı için tıklayın