Dünya

Star Wars'da kullanılan kayıp X-Wing modeli açık artırmayla satılacak: Başlangıç fiyatı 400 bin Euro

11 Eylül 2023 11:20

T24 Dış Haberler

Orijinal Star Wars'un savaş sahnesinde kullanılan ve uzun süredir kayıp olan bir X-Wing maketi, açık artırmayla satışa sunuldu. Açık artırma, 400 bin dolardan başlatıldı. 

50 santimetrelik maket, 1941 ve Üçüncü Türden Yakınlaşmalar filmlerindeki çalışmalarıyla Oscar'a aday gösterilen maket yapımcısı Greg Jein'in koleksiyonunda bulundu. Jein, geçen mayıs ayında 76 yaşında hayatını kaybetti. 

George Lucas'ın Industrial Light & Magic şirketi tarafından yapılan maket, 'Yeni Bir Umut'un finalindeki meşhur savaş sahnesinde kullanılmıştı. Koleksiyonda bulunan maket, yakın çekimlerde de kullanıldığı için daha detaylı yapılan dört modelden biri. 

Jein'in içinde orijinal bir Stormtrooper kostümü, 1960'ların Batman dizisinden Batarang ve Uzay Yolu dizisinden eşyalar da içeren koleksiyonu, 14 ve 15 Ekim'de Dallas'ta açık artırmayla satılacak. 

Görsel efektler tarihçisi  Gene Kozick, Hollywood Reporter'a yaptığı açıklamalarda, maketin "beyaz balina" olarak görüldüğünü, çünkü kimsenin nerede olduğunu bilmediğini ifade etti.