Dünya

Stanford Üniversitesi rektörü, araştırmalarında kusurlar bulunmasının ardından istifa edecek

20 Temmuz 2023 11:40

T24 Dış Haber

ABD'nin en prestijli okullarından Stanford Üniversitesi'nin rektörü, mütevelli heyeti tarafından düzenlenen inceleme sonucunda, bir sinirbilimci olarak araştırmasında kusurlar bulunmasının ardından görevinden istifa etmeyi planladığını duyurdu. 

Marc Tessier-Lavigne, üniversite camiasına yazdığı bir mektupta, California, Palo Alto'da bulunan Stanford'un rektörü olarak 31 Ağustos'tan itibaren istifa edeceğini ancak fakültede kalmaya devam edeceğini söyledi. 

Araştırmasına yönelik yapılan incelemede, üzerinde daha iyi çalışması gereken alanlar bulunduğu ve bu bulguları kabul ettiğini söyleyen Tessier-Lavigne, yeni akademik yılda üniversiteyi yönetme becerisinin tartışmalara yol açabileceğini beklediği için istifa edeceğini belirtti. 

Yirmi yılı aşkın bir süredir devam eden 12 araştırma makalesinin gözden geçirilmesi ve makalelere yönelik endişeler dile getirildiğinde, Tessier-Lavigne üç makaleyi geri çekeceğini ve iki makaleyi daha düzelteceğini açıkladı. 

Tessier-Lavigne mektubunda, yapılan incelemede kendisi hakkında herhangi bir sahtekarlık iddiası bulunmamasına rağmen istifa edeceğini söyledi. Tessier-Lavigne, üniversitede biyoloji profesörü olarak kalacak ve beyin gelişimi ve nörodejenerasyon üzerine araştırmalar yapmaya devam edecek.

Mütevelli heyeti, 1 Eylül'den itibaren Stanford Klasikler Bölümü'nde profesör olan Richard Saller'ı geçici başkan olarak atadı.