Dünya

Stanford Üniversitesi'nde yaklaşık bir yıl boyunca öğrenci taklidi yapıp yurtlarda kalan adam yakalandı

"Onu ne zaman görsek içeri alırdık çünkü insanları tanıyor gibiydi"

Stanford Üniversitesi

03 Kasım 2022 17:27

Stanford Üniversitesi'nde en az 10 ay boyunca öğrenci olarak davranıp yurtlarda kalan William Curry, yakalandı. 27 Ekim'de yakalanan Curry, ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki okulun kampüsünden çıkarıldı.

Independent Türkçe'de yer alan habere göre üniversitenin öğrenci gazetesi The Stanford Daily, Curry'nin daha önce birkaç kez kampüsten çıkarıldığını ancak her defasında geri gelmeyi başardığını bildirdi. Curry yurtlara girmeyi de becerdi.

Haberde, tıbba hazırlık programı öğrencisi olduğunu söyleyen Curry'nin yaklaşık bir yıl boyunca 5 farklı yurtta yaşadığı yazıldı.

Öğrenciler, Curry'nin Stanford'da okuduğunu gösteren Tinder hesabı açtığını ve burada tanıştığı bir kişiyi ayrılmalarının ardından taciz ettiğini söyledi.

Stanfordlı Kacey Logan, "Amerikan futbolcularının bir arkadaşı gibi duruyordu. Onu ne zaman görsek içeri alırdık çünkü insanları tanıyor gibiydi" dedi.

William Curry'nin Tinder hesabı açıp Stanfordlı öğrencilerle konuştuğu öğrenildi (The Stanford Daily)​​​​​

Üniversite sözcüsü Dee Mostofi, Curry'nin "öğrencilere ısrarla ve başarıyla kendini sevdirdiğini"  ifade etti. Mostofi, olayın ardından güvenlik prosedürlerinin gözden geçirileceğini bildirdi.

Üniversite güvenliğinin, Curry hakkında birden fazla uyarı çıkardığını belirten sözcü, adamın 27 Ekim'e kadar bulunamadığını ve uyarıları bu tarihte ilettiklerini kaydetti.