Spor

Spor yazarları Rizespor-Fenerbahçe maçını değerlendirdi: Çok aradınız mı bu oyuncuyu?

30 Aralık 2019 09:17

Süper Lig'in 17. haftasında Fenerbahçe'nin Çaykur Rizespor ile deplasmanda oynadığı ve Deniz Türüç ile Jailson'un golleriyle 2-1 kazandığı karşılaşmayı spor yazarları değerlendirdi.
 

Kompany'i hatırlattı - Yasin Yıldırım (Sözcü)

Bazı goller vardır, sezon sonu değeri çok daha iyi anlaşılır. İşte Rizespor-Fenerbahçe maçında Jailson'un attığı muhteşem gol de o cinstendi. Bana geçen sene Manchester City'nin Belçikalı stoperi Vincent Kompany'nin Leicester maçındaki füzesini hatırlattı. Liverpool'la girdikleri tarihi rekabette, en kritik yerde gelen gol şampiyonluğun kırılma anı olmuştu. Fenerbahçe'nin Brezilyalı stoperi de Rize'de oyunun sıkıştığı anda öyle bir şut çıkardı ki, maçın önüne geçti.
 

Ana omurga kuruldu - Mehmet Demirkol (Fanatik)

Fenerbahçe duran toptan yediği bir gol ve Orhan Ovacıklı’nın kimsenin yetişmediği bir ortası dışında rakibine net bir şans vermedi. Luis Gustavo ve Jailson’un ‘taş sütün’ oyunları hem hücum hem savunma yönünde fark yarattı. Özellikle ilk yarıda bu yapı baskı yaratsa da önde işi çözecek işleri yapmakta zorlandılar. Ersun Yanal’ı dün akşam için hücum planları konusunda eleştirmek mümkün ama ana omurgayı doğru kurduğunu söylemek lazım.


Ersun Yanal'ın çok çalışması lazım - Serdar Ali Çelikler (Habertürk)

 
Fenerbahçe'nin 1. sınıf kalecisi ve 1. sınıf golcüsü yok. Vedat mükemmel bir futbolcu ama 1. sınıf golcü demek Burak Yılmaz gibi Falcao (Bu sezona bakmayın) gibi net striker (golcü) demek. Böyle bir transfer lazım. Hücum beki lazım. Kesin büyük takımda oynamış öne çıkarak oynamayı bilen stoper lazım.
 

GOLAZO - Ali Ece (Fanatik)

Maçın bir diğer boyutu yine hakemdi: Halil Umut Meler, en başta işini severek yapan, kimseye yaranmaya çalışmayan umut vaat eden bir hakemdi. MHK-TFF ortak yapımı hakem öğütme makinesi maalesef onu da geriletmiş: Muriç’e ve Melnjak’a yapılan penaltı olmalıydı, Oğulcan da sarıdan önce kırmızı görmeliydi!
 

Futbolsuz maçın golleri harika - Hilmi Türkay (Cumhuriyet)

 
F.Bahçe bir var bir yok. Ne zaman çok iyi olacak, merak ediyorum. İlk yarıdaki atak sayısı 3. Yani bir elin parmaklarını geçmemiş. Olacak iş değil. Ersun Yanal, Emre’yle neden maça başlamadı? Düşüncesi taktiksel olabilir mi? Kruse ne iş yapar? Biri çıkıp anlatsın. Nasıl 10 numara? Çok mu aradınız bu Alman oyuncuyu? Jailson geceye damgasını vurdu. O nasıl goldü? Kaleye uzaklığı 32 metreymiş.