Dünya

Spor yazarları Galatasaray-Başakşehir maçını yorumladı: Tünelin ucu karanlık

Başakşehir, Galatasaray'ı deplasmanda tek golle geçti

23 Kasım 2019 10:25

Medipol Başakşehir, Galatasaray'ı deplasmanda Fredrik Gulbrandsen'in tek golüyle geçerek maç fazlasıyla liderliğe oturdu.

Spor yazarları, Süper Lig'in 12. hafta açılış karşılaşmasını değerlendirdi:

Bahadır Çokişler - Ustasını mat etti (Sözcü)

Taktik savaşlarının yaşandığı Ali Sami Yen’de çırak, ustayı adeta alt etti. Okan Buruk, oyuncularının sakin kalmasını söyleyerek, ustasının takımının hata yapmasını bekledi. Zaten kaliteli oyuncuları olan ve oturmuş bir takıma sahip Başakşehir gerçeğini gözardı edemeyiz.
 
Yasin Yıldırım - Lastik erken patladı (Sözcü)

Galatasaray için sezonun şu ana kadarki en zor maçıydı. Ligin en formda, en derin kadroya sahip ve taktiksel açıdan en başarılı takımı olan Başakşehir beklentilerin altında kalsa da kazanarak çok önemli bir eşiği geçti. Çok beğendiğim Okan Buruk, kendi standartlarının çok altında bir hocalık sergilese de takımı kazandı.

.

.

Sezon başından beri yalpalayan Galatasaray, çok zor geçmesi beklenen serinin daha ilk maçında lastik patlattı. Sırasıyla oynanacak olan Brugge, Trabzon, Alanya ve PSG maçları koca bir sezonun kaybedilmesine sebep olabilir. Tünelin ucu karanlık. 

Şansal Büyüka - Atamayana attılar... (Milliyet)

Milli maçlarda “savaştan çıkmış” gibi yıpranan, yorulan, hırpalanan oyuncular... Dönüş yolunda uçakta geçen binlerce kilometre ve çok uzun saatler... Bir haftalık “milli arada” sakatlar ordusuna dönen bir takım... Bazıları tek antrenmanla, bazıları doktordan, bir bölümü adeta havalimanından gelip “ayağının tozu” ile sahaya çıkan oyuncular... Yakın geçmişte çok rastlanmış, çok yaşanmış bir durum değil bu...Galatasaray buna rağmen, Başakşehir önünde belki de bu sezonun en iyi görüntüsünü vererek oyuna başladı...

Mehmet Demirkol - Kolay bir iş değildi (Fanatik)

Santrforsuz oyun için zor bir rakip. Zımba gibi iki stoper. Önlerinde Mahmut, Topal, Azubuike. Clichy ve Çaicara gibi iki doçent. Santrforsuz bu duvarı geçmek zor. İlginçtir Galatasaray’ın bulduğu pozisyonlar bu uzun boylu duvara rağmen hep duran toplardandı. Öncelikle Galatasaray’ın stoperlere top aldırmamak üzere yaptığı baskıdan paslaşarak kolay çıktılar.
 
Osman Şenher - Hata yaparsan kazanamazsın (Milliyet)
 
Başakşehir’i kutlamak lazım. Neticede Galatasaray gibi şampiyonluğa oynayan bir takımdan deplasmanda üç puan aldı. Son sözüm de, maçın hakemi Yaşar Kemal Uğurlu için. Kesinlikle Süper Lig hakemi değil. O kadar büyük hatalar yapıyor ki, bazen uyarı almasına rağmen hatalar devam ediyor. Olmaz bu kadar. Türkiye’nin iki güzide kulübü futbol oynuyor ama hakem vermediği kartlar, yanlış kararlar, çalmadığı fauller yine maçın önüne çıktı. Uğurlu’nun daha pişmesi lazım.