Spor

Spor yazarları Fenerbahçe-Gençlerbirliği maçını değerlendirdi: Hoca özüne dönünce...

Fenerbahçe, Ankara temsilcisini 5-2'lik skorla geçti

07 Aralık 2019 12:01

Süper Lig'in 14. haftasının açılış karşılaşmasında Fenerbahçe, Gençlerbirliği'ni Ülker Stadyumu'nda 5-2'lik skor ile geçti. 

Spor yazarları, Fenerbahçe'nin iki hafta üst üste berabere kaldıktan sonra farklı kazandığı karşılaşmayı değerlendirdi...

Ali Ece - Hoca özüne dönünce... (Fanatik)

Yanal, hatasından döndü ve taraftar baskısıyla tekrar ‘Yanal Futbolu’na döndü: Fenerbahçe, 3 gol kaydettiği ilk 45’te bu sezon bir lig maçının ilk yarısında ilk kez bu kadar çok sayıda şut çekti. Yanal, “Fenerbahçe savunma yapmaz, yaptırır” diyordu ya zaten stoperler değişse de Fenerbahçe gol yiyor. İzmir’de Castro’dan yediği golün benzerini Sio’dan yediler.

Deniz Çoban - Sorunsuz yönetim (Fanatik)

Ligin genç ve bu tür maçlar için tecrübesiz hakemi Ali Şansalan başarılı bir maç çıkarttı. Faullerde ve kartlarda doğruluk oranı yüksekti. 12’de Muriç penaltı bekledi. Penaltı değildi, hem de ofsayttaydı. 23’te beraberlik golünde, Isla ofsaytta değildi. Rakip pası kesmek için bilinçli temas etti. 26’da Kruse’nin golünde hakem yanılmadı. Değişen kurallara göre gol olan pozisyon öncesi ele temas eden toplar ihlal sayılıyor.

Ercan Taner - Kadıköy’de farklı gece  (Sözcü)

Yıllar çabuk geçiyor. Ersun Yanal'ın resmen damgasını vurduğu dönemin Gençlerbirliği takımı, tam bir ekol olmuştu. Avrupa'da bile Blackburn ve Sporting Lizbon gibi takımları sahadan sildiği yıllar bir anda hafızamda tekrar canlandı. Ya Fenerbahçe'nin Yanal döneminde, çok erken ilan ettiği şampiyonluk? Büyük başarıydı. Futbolda mazi çok önemlidir. Hep gurur duyarsınız, başarılarla. Gerçekler ise bugünün içinde saklıdır. Şimdi nasıl oynuyorsunuz? Oyun sisteminiz gelişti mi? Geri mi gittiniz? Yoksa, kadro bu, oyun bu, gerçeği mi sahaya yansıyor?

Mehmet Demirkol - Şampiyonluk için kalite artmalı (Fanatik) 

Fenerbahçe’nin sıkıntı yaşadığı bütün maçlarda temel sorun şut kalitesiydi. Dün bunun üstesinden belli oranda gelebildikleri için yenik başladıkları maçta rahat ettiler. Eğer şampiyonluk mücadelesi vereceklerse bu sorunu ortadan kaldırarak verecekler. Kruse’nin 27. şut denemesinde nihayet golü bulması bir başlangıç olacaksa misal. Ya da Rodrigues akıl almaz şansları daha az harcayacaksa. Bu tabloda ligde kaleyi bulan 2 şutundan 2 gol çıkarabilen Ferdi Kadıoğlu’nun artık en azından krizde ilk oyuna girecekler listenin başına geçmesi şart. Hem şut kalitesi üst seviyede hem de 3. bölgede oyunu okuyabilme içgüdüsü çok parlak. Fenerbahçe dün kale önünde biraz etkili olduğunda yediğinden fazlasını atabileceğini gösterdi.

Lemi Çelik - Vedat Muriqi fark yarattı  (Sözcü)

Fenerbahçe’yi evinde farklı galibiyete götüren en önemli etkenlerden birinin Başkan Ali Koç ve yönetimi olduğunu söylemem gerekiyor. Bir de bunların yanında camianın coşkusu, zor koşullarda bile olsa tribünlerdeki taraftarların takımı yalnız bırakmayıp desteklemesinin, oyuncuların performanslarını maksimum düzeye çıkardığını da ekleyebilirim. Takım olarak oyun disiplini ve taktik disiplini elbette kolay değil. 

Gökhan Aktürk - Evin reisi geri geldi (Karar)

Ersun hocanın geniş kadroda revizyona gitmesi güzel görünse de, hafta içi asist ve goller bulan kanat oyuncuları, Ferdi ve Deniz dururken açıkta Ozan ile başlaması, belki de en çok tartışılan konuydu. Fenerbahçe’de oyuncular ve taraftarların hırsı biraz Ersun hocaya da bulaşsa Sarı-Lacivertliler gaza basacak gibi...