Spor

Spor yazarları BTC Türk Yeni Malatyaspor-Fenerbahçe maçını yorumladı: Ersun hocam korkak olmuş

25 Kasım 2019 09:00

Fenerbahçe, Max Kruse, Vedat Muriqi ve Mauricio Isla gibi yıldızlarından yoksun gittiği BTC Türk Yeni Malatyaspor deplasmanından beraberlikle ayrılarak zirvenin üç puan gerisine düştü.

Süper Lig'in 12. haftasında oynanan zorlu karşılaşmada yaşananları spor yazarları değerlendirdi:

Deplasmanda kaybolmak - Ercan Taner (Sözcü)

Maç öncesi Fenerbahçe'nin on birine baktım, aklımda hemen şu sorular belirdi. 1) Dört defansif oyuncu ile başlıyordu Ersun Yanal, neden? 2) Amaç dirençli bir takımdı, fakat üretim ne olacak? 3) Deniz ve Rodrigues banko onbir oyuncuları, antrenman performansları kötü müydü? 4) Alper Potuk, 25 Ağustos 2018'den sonra ilk kez onbirde oynadı, hem de forvet!

Son 10 maçının tamamında rakiplerine gol atan Yeni Malatyaspor karşısında defansa ağırlık vermeyi düşünen Yanal'ın takımı buna rağmen pozisyonlar verdi. Yeni Malatyaspor'un fizik kondisyonu mükemmeldi. Kalitesi vasat ama ortaya iki takım açısından iyi bir mücadele çıktı.
 
1 puanı kabul ettiler - Mehmet Demirkol (Fanatik)
 
Fenerbahçe Luis Gustavo, Emre ve Ozan ile bir orta saha vasatı oluşturdu. Bunun altına kolay kolay inmiyor. Hatta Hasan Ali ve Serdar’ın dönüşü sonrası bir savunma standardı da var artık. Ancak Muriç, Kruse var iken dahi bir hücum standardı oluşturmak mümkün olmadı sanki.
 
Misal Trabzonspor maçında o seviyede bir oyun üstünlüğü sağlamışken bu skora yansımadı. Dün bu kadar hücum eksiğiyle girilen onca pozisyona kaçan bir de penaltı eklendi. Fenerbahçe savunma ve hücumunda ilerleme sağlıyor ama hücum hattı kulübün istediği seviyede değil. Moses, Rodrigues titrek ayaklar. Kararlı belirleyici değil.
 
Bir yanlış bir doğru - Deniz Çoban (Fanatik)
 
Dün akşam oynanan maçta Mete Kalkavan’ın kararları tartışmaya açıktı. Verdiği/vermediği fauller ve gösterdiği/göstermediği kartlarla standardı yakalayamadığını düşünüyorum. Bana göre verdiği kararlar ile maçın gidişatını önemli ölçüde etkiledi.
 
Ersun hocam korkak olmuş - Serdar Ali Çelikler (HaberTürk)

F.Bahçe dün 2 kez Moses ve 1 kez de Ciğerci ile net pozisyonlar buldu. Penaltı kaçırdı. Tamam, peki ama Ersun Hocam'daki korkaklık sinyali en önemli eksiklik. En tehlikeli sinyal bu. Ersun Yanal'ın acilen kendine gelmesi lazım. Kalan 5 maçta 15 puan lazım ki 36 puana ulaşabilesiniz. Göztepe gibi ligin en iyi takımı Sivas gibi 2 müthiş zor deplasmana gidecekler. Beşiktaş'la oynayacaklar. Hamza Hoca ile 2'de 2 yapan Gençlerbirliği ile oynayacaklar. Son maç da Rize deplasmanı..

Malatya'daki Ersun Yanal'ın takımı bu maçlardan hiçbirini kazanamaz. Eski Ersun Yanal ortaya çıkarsa o zaman 34-36 puana ulaşmak mantıklı bir hedef olur.

Trabzon maçı.. G.Saray maçı.. Kayseri maçı ve Antalya maçı nihayet dünkü maç.. Bu 5 maçta pozisyona giren oyuncular (Garry-Max-Zajc-Garry-Moses-Ozan..) pozisyonları golle sonuçlandıramıyorlar. Dilimde tüy bitti Ersun Hocam'a "Bunlara gol vuruşu çalıştır" demekten. Yine anlamsız kornerler, ezbere duran top ortaları ile harcanan bir 90 dakikaydı. Tolgay aşkından artık vazgeç hocam. Oynatmayacaksan Zajc'ı kulübeye de alma.. Oyuncularına saatlerce gol vuruşu çalıştır. Unutma hocam, gol vuruşu yoksa şampiyonluk da yok.

Lam-ı cimi yok ya Ersun Hocam eskiye dönecek ya F.Bahçe macerası mutlu sonla bitmeyecek.