Spor

Spor yazarları Beşiktaş-Denizlispor ve Trabzonspor-Alanyaspor maçlarını değerlendirdi

11 Kasım 2019 11:46

Süper Lig'in 11. haftasında Beşiktaş konuk ettiği Denizlispor'u 1-0 ile geçerken, Trabzonspor da ligin ilk haftalarının sürpriz ekiplerinden Alanyaspor'u evinde aynı skorla geçti. 

Spor yazarları zirveyi yakından ilgilendiren iki karşılaşmayı değerlendirdi:

Sıkıntılı galibiyet - Ercan Taner (Sözcü) 

Burak, forvet bölgesinde yine çok yalnız kaldı… Her şeyi kendi yapamaz, ona servis konforu şart. Geçen hafta, Antalya deplasmanındaki çok iyi ilk yarıdan sonra, Denizlispor maçında daha iyisini bekliyordum. Avcı'nın, N'Koudou hamlesi ve onun nefis şutu, ev sahibini rahatlattı. Gol olmasa, son yirmi dakika sinirler tavan yapardı Beşiktaş'ta… Kazanma alışkanlığı önemlidir.
 
Karaman-Avcı hamleleri damga vurdu - Lemi Çelik (Sözcü)
 
Ünal Hoca, takım 10 kişi kaldıktan sonra oyuna mükemmel bir dokunuşta bulundu. Defansa yardım etme özelliği olmayan ve çok iyi top saklama özelliği olan Nwakaeme'yi santrfora aldı. Rakibin en etkili olan sağ taraftaki akınlar da engellemek için dinamik ve hırslı olan santrfor Sörloth'u sol dışa çekti. Bu dokunuş maçta dengeyi sağladı ve galibiyet geldi.
 
Onun Atiba'sı var - Ali Ece (Fanatik)
 
N’Koudou yüzde 100 fit olsa zaten değil Abdullah Avcı, hiçbir hoca bu yaştan sonra Caner’den sağ ön oyuncusu yaratmak için zaman harcamaz. Son maçlarda sol bekte Rebocho bu kadar iyiyken, onu kesmek de forma adaletine sığmaz. O zaman Caner oyundan çıkarken afra tafra yapmak yerine çok çalışacak, gerisini ta Türkiye U17’den hocası olan Abdullah Avcı’ya bırakacak.
 
Kendini zora sokan model - Cem Dizdar (Fanatik)
 
Topu ayağında rakibe göre daha uzun süre tutmak günümüz oyununun hakim modeli. Bu doğru ve gerekli elbette lakin yeterli değil. Çünkü modelin handikapları var. Rakibi kendi sahasına hapsediyorsunuz ve becerikli oyuncu sayınız az ise oyun iyice sıkışıyor. Türkiye-Andorra maçı bu duruma örnek olsun.
 
İki kırmızı iki penaltı verilmedi - İbrahim Yıldız (Habertürk)
 
Avrupa macerasında hüsran yaşayan Beşiktaş, şampiyonluk yarışında "Ben de varım" dedi. Denizlispor'u tek golle yenerek ezeli rakipleri ile arasındaki puan farkını kapattı. Fenerbahçe'nin 20, Galatasaray'ın 19, Beşiktaş'ın ise 18 puan ile birbirlerini takip etmesi, liderlik mücadelesinin yeni başladığının da göstergesi oldu.
 
En değerli galibiyet - Erman Özgür (Fanatik)
 
2. yarıya kontrollü başlayan Fırtına ilk yarıdakine göre sakin ve sabırlı kalarak oyunu ve skoru dengede tutmaya devam etti. Rakibinin hatasını bekledi. Ve o hatayı Djalma Campos’un elinde buldu. Kazanılan penaltı ve Hosseini’nin golü Trabzonspor için direncin tavan yapmasını sağladı. Hosseini 2. penaltıyı kaçırmasa maç kopabilirdi, olmadı.