Spor

Spor dünyasında bir çağ kapanıyor: Tenis tarihine damgasını vuran Serena William, ABD Açık'tan sonra emekli olacak

Williams, tarihi kariyerinde 23 tekli grand slam şampiyonluğu kazandı

10 Ağustos 2022 07:30

T24 Dış Haberler

Dünya tenis tarihinin en başarılı isimlerinden olan; kortta yaptıklarıyla sadece tenis değil, tüm spor tarihine geçen Serena Williams, kupalarla dolu kariyerini ABD Açık'tan sonra noktalayacağını bildirdi.

Vogue dergisi için bir köşe yazısı kaleme alan 40 yaşındaki Williams, kariyerini noktalayıp, "tenisten uzaklaşarak evrim geçirmek istediğini" belirtti.

"Emeklilik kelimesini hiçbir zaman sevmedim" diyen Williams, "Belki bunu anlatmak için kullanılabilecek en iyi kelime. Tenisten uzaklaşarak benim için önemli olan diğer şeylere doğru evrim geçiriyorum" dedi.

Williams, emekli olmasının bir başka nedeninin de ailesini büyütmek istemesi olduğunu belirtti. Williams, 2017'de ilk çocuğu Alexis Olympia'yı dünyaya geçirmişti.

Tenise veda edeceğini açıkladığı yazıda Williams, "Asla ailem ve tenis arasında bir seçim yapmak zorunda kalmak istemedim. Bu adil değil" ifadelerini kullandı ve ekledi; "Eğer erkek olsaydım bunu yazmazdım, çünkü eşim fiziksel yükü çekerken ben oynamaya ve kazanmaya devam ederdim".

Tenise Compton'ın halka açık kortlarında başlayan Williams, tarihi kariyerinde 23 tekli grand slam şampiyonluğu kazandı ve toplamda 94 milyon 588 bin 910 dolar ödül parası aldı. Öte yandan Williams, dev markaların da reklam yüzü oldu. 

Williams, 19 Ağustos-11 Eylül arasında 21. kez ABD Açık'ta yarışmak için USTA Billie Jean King Ulusal Tenis Merkezi'nde korta çıktıktan sonra raketini kenara bırakacak.