Politika

SP lideri Karamollaoğlu Davutoğlu ile görüşecek

"Biz Cumhurbaşkanlığı Sistemine değil, 'adli denetimsiz' Cumhurbaşkanlığına karşıyız"

03 Ekim 2019 21:44

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, katıldığı canlı yayında eski AKP'li Ali Babacan ile yaptığı görüşmenin ardından yine eski bir AKP'li olan Ahmet Davutoğlu ile de görüşeceğini açıkladı.

TV5'te katıldığı canlı yayında konuşan Temel Karamollaoğlu, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile buluşacağını "Önümüzdeki hafta Sayın Ahmet Davutoğlu ile de görüşeceğim. Daha sonra da sendikalar, meslek odaları gibi sivil toplum kuruluşlarını da ziyaret edeceğim" sözleriyle ifade etti.

Karamollaoğlu, "Biz kimseden ayrılmadık. Bugün iktidarda olan arkadaşlar bizden ayrıldılar. Dolayısı ile kimse bizi ihanetle suçlayamaz!" dedi.

Sistem tartışmaları için de açıklamalarda bulunan Karamollaoğlu, "Biz Cumhurbaşkanlığı Sistemine değil, 'adli denetimsiz' Cumhurbaşkanlığına karşıyız" ifadesini kullandı.

Ali Babacan ile buluşmuştu

Karamollaoğlu, geçtiğimiz günlerde "Türkiye'nin Geleceği İçin Lider Ziyaretleri" kapsamında kurucusu olduğu AKP'den istifa eden ve çalışmalarına başladığını duyuran Ali Babacan ile görüşmüştü.

Görüşmenin ardından konuşan Temel Karamollaoğlu, "Ülke ve bölgemizin içinde bulunduğu şartları ele aldık. Derdimiz ülkemizin içinde bulunduğu durumdan kurtulması. Bunun için hepimizin diyaloğa ihtiyacımız var. Sayın Babacan'a çalışmalarında başarılar diliyorum" demişti.