Gündem

Sözcü yazarından “dezenformasyon yasa teklifi” uyarısı: Medya susturulursa muhalefet de nefes alamaz!

"Bu teklif yasalaşırsa, iktidar 2023 seçimleri için çizdiği yol temizliği yaparken bağımsız medyayı ve sosyal medyayı çeşitli yaptırımlarla kıskaca alacak”

28 Mayıs 2022 07:36

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, Dezenformasyon Yasası Teklifi ile ilgili endişelerini kaleme aldığı bugünkü yazısında muhalefeti uyardı. "Bu teklif yasalaşırsa, iktidar 2023 seçimleri için çizdiği yol temizliği yaparken bağımsız medyayı ve sosyal medyayı çeşitli yaptırımlarla kıskaca alacak” diyen Zeyrek, “Medya susturulursa muhalefet de nefes alamaz. Benden söylemesi” dedi.

Zeyrek yazısında konuyla ilgili şu görüşlerini aktardı:

“Bu teklifi hazırlayanlar, bütün gazetecilerin hükümetin kontrolündeki gazeteler/gazeteciler gibi hareket etmesini, iktidarı rahatsız edecek haberleri yazmamasını hedefleyen bir ‘1984 yasası’ amaçlamıştır. Tam da Orwell'in 1984'te detaylıca kurguladığı insanların düşüncelerini ifade etmesinin önüne geçilmiş bir düzendeki gibi. Niyetleri öyle olmasa, basını doğrudan ilgilendiren bir teklifi hazırlarken basın örgütlerinin, gazetecilerin fikrini sorarlardı (Gerçi insanlar fikrini açıklayamasın diye yasa hazırlayan bir zihniyetten gazetecilere ve gazetecilik örgütlerine fikir sormasını beklemek de biraz safdillik olurdu). Bu teklif aynen yasalaşırsa, iktidar 2023 seçimleri için çizdiği yol temizliği yaparken en büyük sorun olarak gördüğü bağımsız medyayı ve sosyal medyayı çeşitli yaptırımlarla kıskaca alacak. İktidar bizi sallamaz zaten. Muhalefet belki yakından ilgilenir diye yazıyorum: Medya susturulursa muhalefet de nefes alamaz. Benden söylemesi.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.


TIKLAYIN - Sosyal medya kanunu internet medyasını da düzenleyecek

TIKLAYIN - AKP ve MHP'nin "dezenformasyon yasası" tamamlandı: Yalan haberde kasıt aranacak, hapis cezası verilebilecek

TIKLAYIN - Hukukçu Celal Ülgen'den "dezenformasyon yasası" tepkisi: Bu, sansürün genişletilmesi ve istibdadın koyulaştırılması çabasıdır!