Gündem

Sözcü yazarından AKP’nin Ankara adayı Turgut Altınok’a: Yarım şeffaflık olmaz “tam şeffaflık” lazım!

AKP'li adayın açıkladığı mal varlığı listesi dikkati çekmişti

18 Mart 2024 08:59

Sözcü yazarı Rahmi Turan, açıkladığı mal varlığıyla eleştiri oklarının hedefinde olan AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok’a nakit ve bankadaki varlıklarını da açıklama çağrısında bulundu.

“Yarım şeffaflık olmaz ‘tam şeffaflık’ lazım!” diyen Turan şunları kaydetti:

“Mal-mülk Allah’ın, ben emanetçisiyim diyen Turgut Altınok’un, kamuoyunun baskısına dayanamayarak (eksik de olsa) mal varlığını açıklaması hiç yoktan iyi oldu tabii ki ama bu açıklamanın yarım kalmaması, listeye banka hesaplarını ve otomobillerini de eklemesi gerekiyor. Eğer hiç nakit parası ve arabası bulunmuyorsa, bunu da ‘Yok’ diye kamuoyuna açıklaması lazım. Ancak hiç parası olmaması, hiçbir banka hesabı bulunmaması mümkün değil diye düşünüyorum. Turgut Bey vatandaşın güvenini kazanmak istiyorsa halka hesap verebilir olmalı, şeffaflıktan asla kaçınmamalı.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.


TIKLAYIN - "Mal Allah’ın" diyen Turgut Altınok, onlarca gayrimenkul ve arsadan oluşan mal varlığını açıkladı: "Anne ve babadan miras, ana sütü gibi helal"

TIKLAYIN - Turgut Altınok’un malvarlığı tartışması sürüyor: 67 dairesinin bulunduğu sitede tek daire fiyatı 3 milyon 250 bin TL