Gündem

Sözcü yazarı Zeyrek: Belediyenin, TOGO’nun ve Sinan Aygün’ün avukatı Mehmet Ali Alan, Melih Gökçek’in de avukatıymış

Avukat Alan: Her detayı belediyeyi bildirme zorunluluğum yok

25 Aralık 2019 07:45

Eski CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün, Eskişehir yolundaki "Togo Kuleleri" olarak adlandırılan inşaatının mühürlenmesinin ardından, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve ekibinin kendisinden 25 milyon lira rüşvet istediğini iddia etmesiyle başlayan tartışma devam ediyor.  Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, tartışmalara neden olan TOGO’nun, Sinan Aygün’ün ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin avukatı Mehmet Ali Alan’ın eski başkan Melih Gökçek’in de şahsi avukatı olduğunu yazdı.

 

Zeyrek’e konuşan avukat Alan, “Gördüğünüz gibi ben gönderdikten 4 ay sonra uygulamışlar. Ayrıca benim sözleşmemde her detayı belediyeye bildirme değil, süreci tamamlama zorunluluğu var. Hükmü kesinleştirir, dosyayı belediyeye teslim eder ücretimi alırım” ifadesini kullandı.  Zeyrek’in Alan’ın eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in de avukatı olduğunu doğruladığını belirtti.

Tartışmaların ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi Alan ile arasından avukatlık sözleşmesini iptal etmişti. Yavaş, avukat Alan’ın kendilerini zamanında bilgilendirmediği için tepki göstermişti.