Gündem

Sözcü yazarı Turan: Cumhur İttifakı'nın kaybedeceğini gören Devlet Bahçeli partisini çöküşten kurtarmak için bir çıkış yolu arıyor olabilir

16 Nisan 2023 09:56

Sözcü yazarı Rahmi Turan, Cumhur İttifakı'nın ortağı MHP'nin seçime kendi logosuyla girme kararına ilişkin olarak, "Cumhur İttifakı'nın kaybedeceğini gören Devlet Bahçeli partisini çöküşten kurtarmak için bir çıkış yolu arıyor olabilir" yorumunu yaptı.

Turan yazısında, "Okurlarımdan sık gelen sorulardan biri şu: 'Devlet Bahçeli neden böyle yaptı? Neden seçime MHP'nin kendi logosuyla girme kararı aldı?' Bu sorunun cevabını Devlet Bahçeli'den başka kimse bilmiyor.Ben ancak bir tahminde bulunabilirim… Cumhur İtifakı'na girip, kendi kimliğinden uzaklaşarak AKP'ye bağlı uydu bir parti olmak MHP'ye çok şey kaybettirmişti. Şimdi kendi logosuyla seçime giren MHP 'Zararın neresinden dönülse kârdır'  diye düşünüyor sanırım. Cumhur İttifakı'nın kaybedeceğini gören Devlet Bahçeli partisini çöküşten kurtarmak için bir çıkış yolu arıyor olabilir. Çünkü MHP, AKP'nin gölgesinde sürekli eriyor." düşüncesini dile getirdi.