Ekonomi

Sözcü yazarı Toker: Etlik Şehir Hastanesi için taşınması devam eden 4 hastanede çalışanlar, sistemde isim ve hastane eşleşmesini bulamamış

28 Eylül 2022 10:42

Sözcü gazetesi yazarı Çiğdem Toker, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan açılışını yapacağı Etlik Şehir Hastanesi için 4 hastanenin yerinin değiştirileceğini belirtti.

Toker yazısında "Etlik Şehir Hastanesi açılacak diye: Ulucanlar Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Dr. Sami Ulus Kadın Doğum Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi, Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi'nin taşınma işlemleri devam ediyor.

Hizmete devam edeceği belirtilen üç hastanede  hizmetin nasıl süreceği zaman içinde daha iyi anlaşılacaktır. Ancak bu yazıyı hazırlarken  öğrendiğim bir bilgiyi paylaşayım. Hizmete devam edeceği belirtilen bir hastanedeki asistanlar, Sağlık Bakanlığı'nın, personel, kurum, bina, malzeme bilgileri ile özel sağlık kuruluşlarının izlendiği sisteme (Çekirdek Kaynak Yönetim Sistemi) girdiklerinde isim ve hastane eşleşmesini bulamamış.

Bu, meselenin bir yüzü. Meselenin asıl yüzünü;  AKP iktidarının kendi siyasi ömrünü çok aşacak taahhütlere girmesi ve  medyasına “Beş yıldızlı otel konforu”  propagandasını yaptıra yaptıran, ülke ekonomisinde  bir grup müteahhitlik ve finans şirketinin çıkarları için hasar vermesi oluşturuyor." diye yazdı.

Yazının tamamı için tıklayın