Gündem

Sözcü yazarı Öztürk: Seyirci kalırsanız Hatay elimizden çıkar!

"Hatay, asla boşaltılmamalı"

19 Şubat 2023 11:12

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, Kahramanmaraş merkezli depremlerin en fazla yıkıma neden olduğu illerden Hatay'a ilişkin olarak, "Hatay'da meydana gelen depremde merkez ve ilçelerinin önemli ölçüde boşalmaya başlaması büyük tehlikeyi ortaya koydu. Hatay, asla boşaltılmamalı" düşüncesini dile getirdi.

Öztürk, "Seyirci kalırsanız Hatay elimizden çıkar!" başlıklı yazısında, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, uzun süredir, Hatay başta olmak üzere bazı illerimizde yabancılara toprak satışının yasaklanmasını istiyor. Bunun önemi deprem sonrası daha da arttı. Hatay'da meydana gelen depremde merkez ve ilçelerinin önemli ölçüde boşalmaya başlaması büyük tehlikeyi ortaya koydu. Hatay, asla boşaltılmamalı. Atatürk, “Hatay benim şahsi meselem” demişti. Hatay, bugün Atatürk'ün şahsi meselesinden çok milletimizin her ferdinin şahsi meselesi olmalı." ifadesini kullandı. 

Öztürk şunları kaydetti:

"Hatay'ın önemini şöyle anlatayım: Çok kritik görevlere atanacak üst düzey kamu görevlisi, örneğin MİT Başkanı atanacağı zaman Milli Güvenlik Kurulu'nun (MGK) görüşü alınır. İşte, yakın bir döneme kadar diğer iller değil, sadece Hatay'a atanacak valinin kim olacağı konusu önce MGK'da görüşülür, MGK'nın uygun görüşü olursa o kişinin Hatay Valiliğine ataması yapılırdı. Valinin hem demografik yapıyı sıkıntıya sokmaması, hem de dini, ırki yönden yaklaşım tarzının eşit olması, herkesi kucaklaması amaçlanıyordu. AKP, bu uygulamaya son verdi. Vali atamasında MGK kararı değil, bakana olan yakınlık öne çıktı."