Gündem

Sözcü yazarı Öztürk: Ciddi hastalıklarla boğuşan 28 Şubat mahkûmlarının dosyaları AYM'de 10 aydır bekletiliyor

"Cezalarını evde çekmelerine bile yanaşılmıyor"

Dönemin Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir ve Genelkurmay Harekat Başkanı emekli Orgeneral Çetin Doğan

29 Mayıs 2022 09:46

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, 28 Şubat davası sanıklarının dosyalarının Anayasa Mahkemesi'nde 10 aydır bekletildiğine dikkat çekti. 

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül'ün terör suçları, uyuşturucu ticareti suçları, cinsel saldırı ve istismar suçları, kasten öldürme, kasten yaralama suçu, kadına karşı şiddet suçları, işkence ve eziyet suçları hariç diğer suçlardan tutuklu ve hükümlü olanlar için genel af önerdiğini hatırlatan Öztürk, "Sarıgül, bu affın adına da 'Toplumsal barış' diyor. Onların iş bulmalarına yardımcı olunması, iş bulana kadar devlet yardımı yapılması, mesleki eğitim verilmesi, iş kurmak isteyenlere kredi desteğinde bulunulması, psikolojik danışmanlık hizmeti verilmesi gibi de öneriler sıralıyor, 'Bizim insanımız, yüce gönüllüdür, affetmeyi sever' diyor. Ama hiç de öyle değil" dedi. 

Öztürk, şu ifadeleri kullandı:

"28 Şubat Davası sanıklarından 15 kişi ömür boyu hapis kararıyla cezaevine konuldu. Rütbeleri alınan, her biri ciddi hastalıklarla boğuşan, cezaevinin merdivenlerini çıkamadığı için yatağına gidemeyen mahkûmların cezalarını evde çekmelerine bile yanaşılmıyor. Onların dosyaları Anayasa Mahkemesi'nde 10 aydır bekletiliyor. Sahi hangi vicdanlara seslenilmeli…"

Yazının tamamı için tıklayın.

TIKLAYIN - 28 Şubat davasında tutuklanan Çevik Bir’in kardeşi: Son iki haftadır nerede olduğunu bilmiyor, gözleri küçülmüş, kilo kaybetmiş