Gündem

Sözcü yazarı Öztürk: Celal Uzunkaya'nın çabası bazılarının hoşuna gitmedi

Emniyet Genel Müdürü Uzunkaya görevden alınmış yerine Şırnak Valisi atanmıştı

19 Temmuz 2019 09:31

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, Emniyet Genel Müdürlüğü görevinden alınan Celal Uzunkaya'nın çabasının  bazı kişilerin hoşuna gitmediğini söyledi. Öztürk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik linç girişimi sırasında Uzunkaya'nın eline megafonu aldığını hatırlatarak, "Celal Beyin çabası açıkçası bazılarının hoşuna gitmedi. Saldırganların tutuklanmasına gerek bile duyulmadı. Celal Uzunkaya ile Emniyet buraya kadarmış" dedi. 

TIKLAYIN: Emniyet’e 'gece' operasyonu

Öztürk'ün "Kılıçdaroğlu’nu linçten kurtaran genel müdür" başlığıyla yayımlanan yazısının bir bölümü şöyle:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, şehit cenazesine katıldığı Çubuk'un Akkuzulu köyünde binden fazla kişi tarafından linç edilmek istendi. O görüntüler unutulmaz. Ama bir unutulmayan olay da, megafonu eline alan Genel Müdür Celal Uzunkaya'nın, eve girmek için uğraşan “gözü dönmüş” azgın kalabalığa hitaben, “Benim ve arkadaşlarımızı cesedini çiğnemeden o eve giremezsiniz” demesiydi. Kılıçdaroğlu'nu linçten kurtaran, kalabalığı bir anda yatıştıran o cümleydi.
Celal Beyin çabası açıkçası bazılarının hoşuna gitmedi. Saldırganların tutuklanmasına gerek bile duyulmadı. Celal Uzunkaya ile Emniyet buraya kadarmış. Önemli olan süre değil, olumlu iz bırakmaktı. Uzunkaya'da bunu fazlasıyla yaptı.