Gündem

Sözcü yazarı Özdil: Türkiye Cumhuriyeti'nin üstüne çöken yobaz/zırcahil atmosferinin bir an önce dağılması için gece gündüz duacıyız

22 Aralık 2020 08:14

Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, "Türkiye Cumhuriyeti'nin üstüne adeta kabus gibi çöken yobaz/zırcahil atmosferinin bir an önce dağılması için gece gündüz duacıyız." düşüncesini dile getirdi.

Özdil, "Üniversitede öğretim görevlisi olan Ebubekir Sifil denilen arkadaş, değerli Cüneyt Akman'la benim hakkımda tehdit savurarak, Diyanet'e çağrıda bulunmuştu, 'cesetlerimizin camiye sokulmamasını, cenaze namazlarımızın kılınmamasını' istemişti. Ben de gayet müsterih olduğumu belirterek, 'camiye almazsan cemevinden kaldırırlar' demiştim." ifadesini kullandı. 

Cemevlerinden kendisinde destek geldiğini belirten Özdil, "Varlığıyla onur duyduğumuz Alevi yurttaşlarımıza ve insani/dini/ahlaki ders niteliğinde açıklamalar yapan, değerli cemevi başkanlarımıza yürekten teşekkür ederim. Ruhumu ferahlatan imbat'ınız o ki, sizlerle aynı topraklarda aynı havayı solumak bile güç veriyor, mücadele azmimizi tazeliyor." yorumunu yaptı. 

Özdil yazısında şunları kaydetti:

"Meteoroloji'nin tüm yurtta sağanak yağış raporu verdiği gün, sırf Chp'li belediyeleri karalamak için organize edilen yağmur duasına elbette katılmayacağız. Ancak… Türkiye Cumhuriyeti'nin üstüne adeta kabus gibi çöken yobaz/zırcahil atmosferinin bir an önce dağılması için gece gündüz duacıyız."