Ekonomi

Sözcü yazarı Muratoğlu: Motorin 7 liradan 22 liraya indi!

Nebati, "Benzinin 22 liraya düşmesi neden manşetlerde yok?" diye sitem etmişti

12 Ağustos 2022 10:58

Sözcü yazarı Murat Muratoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin akaryakıt fiyatlarının düşmesinin gazete manşetlerinde yer almamasına tepki göstermesine alaylı bir dille, “Düşünün yandaşlar bile bu durumu manşet yapmaya utanıyorlar ama ben destekliyorum. Daha ne yapabilirim? Benzin ve mazot 7 liradan 22 liraya indiği için gerçekten çok sevindim” yorumunu yaptı.

Dört yıl önce akaryakıt zamlarını açıklayan PÜİS’in sosyal medyada küfür işittikleri sebebiyle artık açıklama yapmayacakları kararının “bilgiyi sansürlemek” amacı taşıdığını ileri süren Muratoğlu, Bakan Nebati’nin açıklamalarını şöyle değerlendirdi:

“İndirim olunca taktir edilmemekten yakınan Bakan Nebati televizyonda canlı yayında ülkenin enflasyonunu anlatırken öylesine rahattı ki; 'İnsan aklıyla nasıl dalga geçilir?' adlı sanatsal çalışmaya imza atıyordu. Resmen eğleniyordu. Aksi halde sesi biraz olsun titrerdi. Bir 'Sizi zaten öpecektik, dayanamadık biraz daha ileri gittik' demediği kaldı. Bu kadar zammı bu rahatlıkla söyleyecek herhangi bir Avrupa ülkesi vekili çıkmadı. Japon'a sorsan ekranda harakiri yapar, kılıcı böğrüne saplardı! Sahi, 'Niye zam yapıyorsunuz da kamuda tasarruf önlemleri almıyorsunuz?' diye sorsalar ne cevap verecekti? Para lazımsa devletin harcamalarını kıssa… O olmaz ama!

Şimdi ben buna kötü yönetim desem, hakkını teslim etmemiş olurum. Onun yerine; uluslararası belir¬sizlikten kaynaklanan ortamın Türkiye ekonomisi üzerinde yarattığı olumsuz tesirler diyeyim de kimse kırılmasın. Bakan Nebati'yi üzmeye değer mi?”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.