Ekonomi

Sözcü yazarı Muratoğlu: Bu kadar kötüsünü bırakın Avrupa, hiçbir dış mihrak yapamazdı!

“Yıllarca süper güç olacağım derken süper market olmuşsun; şimdi de yok ekonomiyi yıkmaya çalışıyorlar, geç bunları"

28 Ocak 2023 09:00

Sözcü ekonomi yazarı Murat Muratoğlu, Türkiye’nin sığınmacı ve ekonomi politikasını eleştirdiği bugünkü yazısında, “İddia ediyorum, bu kadar kötüsünü bırakın Avrupa, hiçbir dış mihrak yapamazdı! Bugün yaşadığımız ekonomi krizinin hiçbir yerinde dış mihrak yok” dedi.

Muratoğlu, bugünkü yazısında şunları kaydetti:

"Avrupa, Türkiye'de işlerin iyi gitmesini ister. Neden? Malum Türkiye mülteciler için baraj niteliğinde… Bekçi gibi engelliyor Avrupa'ya kaçak gitmeye çalışan mültecileri… Zaten Ortadoğu dediğin yer dünyanın pavyonu olmuş durumda. Her milletten insan var. Kim kiminle ne yapıyor? Belli değil! Bu güruhun Avrupa'ya akmasını istemiyorlar. Sudan ucuz, bedavaya yakın çalışan işçileri ülkelerine kabul etmiyorlar. Hatta gelmesin diye Türkiye'ye para veriyorlar. Neden? Çünkü kendi gençlerine iş bulmak zorundalar. Bizim öyle bir derdimiz yok. Tek bir telefonla eşi, dostu, akrabayı işe sokuyorlar nasıl olsa… Sanayi devrimini Suriyelilerle yaptık, teknoloji devrimini de Afganlarla yaparız artık…

İddia ediyorum, bu kadar kötüsünü bırakın Avrupa, hiçbir dış mihrak yapamazdı! Bugün yaşadığımız ekonomi krizinin hiçbir yerinde dış mihrak yok. Ülkeyi yönetenler tabii ki 'var' diyecekler. Aksi takdirde sorumluluğu üstlenecekler.

Yıllarca süper güç olacağım derken süper market olmuşsun. Üretmeyip, yurt dışından alıp yaşamışsın. Borçlanıp harcamışsın. Parayı yandaşların ceplerine akıtmışsın. Şimdi de yok ekonomiyi yıkmaya çalışıyorlar yok bize saldırıyorlar. Geç bunları…”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.