Gündem

Sözcü yazarı: Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanlığına aday olduğu takdirde oyum kendisinedir, bölünme lüksüne sahip değiliz

05 Kasım 2022 10:13

Sözcü yazarı Emin Çölaşan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdiği bugünkü yazısında, “Belli konularda eleştirmek ayrı bir olaydır, oy vermek ayrı… Kemal Kılıçdaroğlu önümüzdeki seçimde cumhurbaşkanlığına aday olduğu takdirde oyum kendisinedir. Recep Tayyip karşısında oylarımızı bölme lüksüne sahip değiliz. Bu bilince varmamız gerekir” dedi.

Çölaşan bugünkü yazısında CHP liderini eleştirdi. Eleştirdiği birkaç konudan birinin “fırsat buldukça kendi düşündüklerinden tekil olarak söz etmesi” olduğunu söyleyen Çölaşan, “Aynen Recep Tayyip gibi tekil ve bazen bıktırırcasına… Bunu mümkünse yapmasın, yan yana oturduğu altılı masa genel başkanlarını gereksiz bir biçimde, sanki adaylığı şimdiden kabul edilmiş gibi kırmasın ve karşısına almasın” önerisinde bulundu.

Ayrıca İngiltere’de olan Kılıçdaroğlu’nun izlediği bazı videolarının kendisini üzdüğünü ifade eden Çölaşan, şunları kaydetti:

“Ekibiyle birlikte gittiği yerin sıradan bir özel şirket bürosu olduğu anlaşılıyor. Uzunca bir masada partili partisiz, Türk ve yabancı 10-15 kişi oturuyor. Karşısında genç bir yabancı uzman ekonomiden falan söz ediyor, yanındaki çevirmen onun İngilizce sözlerini anında Kemal Bey'e Türkçe olarak çeviriyor. Doğrusunu isterseniz bu görüntüleri çok yadırgadım.Türkiye'deki ana muhalefet liderinin yeri o özel bürolar olmamalıydı diye  düşündüm. Kendi kendime aynı soruyu bir kez daha sormak zorunda kaldım: Kemal Bey ve partisi bu İngiltere gezisinde siyasi açıdan acep ne kazandılar!”

Yazının tamamını okumak içim tıklayın.