Gündem

Sözcü yazarı Dündar: "Türkiye Tek Yürek"kampanyasını izlerken, söz verilen bağışların önemli bir bölümünün gerçekleşmeyeceğini biliyordum

"Bunu önlemenin tek yolu var: Teşhir!.."

19 Mart 2023 09:20

Sözcü yazarı Uğur Dündar, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından depremzedelere yardım amacıyla başlatılan ve 115 milyar lira toplandığı duyurulan "Türkiye Tek Yürek" kampanyasında taahhüt edilen rakamın sadece 74 milyar lirası toplanabilmesine ilişkin olarak, "Söz verilen bağışların önemli bir bölümünün gerçekleşmeyeceğini biliyordum." değerlendirmesini yaptı. 

Bugünkü yazısında, geçmişteki bir bağış kampanyasından deneyimlerini aktaran Dündar, "Deprem felaketinin ardından “TÜRKİYE TEK YÜREK” adı altında gerçekleştirilen bağış kampanyasında 115 milyar lira toplanmıştı. Ancak dünkü SÖZCÜ' nün haberinden öğrendik ki, o akşam taahhüt edilen rakamın sadece 74 milyar lirası toplanabilmiş. Geri kalan 41 milyar lira, söz verildiği halde yatırılmamış!.. Demem o ki “TÜRKİYE TEK YÜREK kampanyasını izlerken, söz verilen bağışların önemli bir bölümünün gerçekleşmeyeceğini, bazı sahtekarların bunu reklamları için kullanacaklarını biliyordum. O nedenle dünküSÖZCÜ'nün manşetini okurken hiç şaşırmadım.Bunu önlemenin tek yolu var: Teşhir!.. Geçerli mazereti olanların dışında kalanların isimleri açıklansın da, bir daha böyle şovlara tevessül edebiliyorlar mı, görelim!.." ifadesini kullandı.