Politika

Sözcü yazarı: CHP'yi ele geçiren, 'siyaseti zengin olma aracı olarak gören' yapı; Kılıçdaroğlu'nun çekilmesine izin vermiyor

24 Temmuz 2023 12:48

Sözcü yazarı Necati Doğru, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin başına geçip kendi ekibini kurduğundan bu yana girilen 10 seçimin 10'unu da kaybettiğini belirterek, "Kılıçdaroğlu, halkın güvenini yitirdi" yorumunu yaptı. 

"CHP içinde halkın değişim arzusunu kucaklayıp sırtlayacak 'Atatürkçü- Laik- İleri Demokrasi- Hukuk Egemenliği-İnsanca Hakça Düzen' yanlısı bir kesim ile 'siyaset yapmayı zenginleşme ve makam sahibi olma aracı olarak görenler' var" diyen Doğru, yazısında, şu ifadeleri kullandı:

"CHP'yi ele geçirmiş; 'siyaseti zengin olma aracı olarak gören' bir yapı var. Bu yapı Kılıçdaroğlu'nun çekilip yeni bir lidere ve yeni kadrolara yol açmasına izin vermiyor. Yeni lider ancak bu yapıyı temizleyebilirse halkın kalbinde yer bulacak ve o zaman gerçek lider olacak. Her partide mevcut lideri indirmek isteyenler çıkar. Ancak lider halkın kalbinde yer tutmuşsa kendine karşı gelenleri siler atar." 

Yazının tamamı için tıklayın.