Gündem

Sözcü yazarı: AKP’de yenilgiyi SETA araştırıyor

“AKP’de değişimin rotası ve siyasi kodları konusunda bir strateji merkezinden destek alınıyor" iddiası ortaya atılmıştı

30 Mayıs 2024 08:54

Sözcü yazarı Aytunç Erkin, “AKP’de değişimin rotası ve siyasi kodları konusunda bir strateji merkezinden destek alındığı” iddiasıyla ilgili parti kulislerinden bu strateji merkezinin SETA olduğu yönünde bilgi aldığını yazdı.

Nasuhi Güngör, HaberTürk’teki yazısında şunları kaydetmişti:

“... Asıl önemli başlık elbette değişimin rotası ve siyasi kodları. Şu anda partinin farklı birimlerinde buna dair çalışmalar yapılıyor ve stratejiler çalışılıyor. Bir strateji merkezinden de bu yönde destek alınıyor. Fakat gerek partinin tabanında, gerekse de kamuoyunda ‘seçimleri kaybeden bir parti yönetiminin bu değişim sürecini nasıl yöneteceği ve hangi yönde katkılar sağlayacağı’ sorgulanıyor.”

Erkin, “Güngör’ün ‘bir strateji merkezinden bu yönde destek alınıyor’ cümleleri üzerine AKP koridorlarında ‘Hangi strateji merkezi?’ sorusuna yanıt aradım. Aldığım yanıt SETA oldu” diyerek şunları aktardı:

“AKP Genel Başkan Vekili Efkan Ala’nın koordinesinde SETA’yla çalışmalar sürüyor. Burhanettin Duran döneminde başlayan (Duran Dışişleri Bakan Yardımcısı oldu) temaslar bugün de Nebi Miş ve Murat Yeşiltaş’la devam ediyor. Toplantılara farklı akademisyenler de davet ediliyor. Bu arada İstanbul, Antalya gibi illerin 31 Mart’ta seçim kampanyasını yürüten Ertan Aydın da yine etkin bir şekilde çalışmalar yapıyor. Ana gündem sorunları tespit etmek. Bu arada Kürt seçmene yönelik de perspektif de aranıyor.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.